algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
18°

Grosske ja fa anys que va deixar de ser d'esquerres

Eberhard Grosske acaba d'anunciar la seva baixa com a militant d'Esquerra Unida. Grosske va desenvolupar tota la seva carrera política en partits d'esquerres, però la seva praxi política va esdevenir cada vegada menys identificable amb les pràctiques de l'esquerra i una vegada abandonada la política més activa, els seus posicionaments a través de les xarxes virtuals han anat virant cap a posicionaments cada vegada més conservadors i més alineats amb la defensa de l'statu quo.

Cal recordar, a més a més, que Grosske va ser qui va cessar Pere Joan cabor com a director de Ràdio Jove per haver opinat que la revista d'investigació periodística, Ardi Belza, era «interessant».

Grosske va militar al Partit Socialista de Mallorca, on va arribar a ser membre del secretariat. Va protagonitzar una escissió i va crear un partit anomenat Esquerra Mallorquina. Posteriorment va ingressar en el Partit Comunista de les Illes Balears, que es va integrar en Esquerra Unida en 1996. De 1990 a 1998 va ser el secretari general del Partit Comunista de les Illes Balears i entre 1991 i 2002 va ser el coordinador general d'Esquerra Unida en les Balears.

Fou elegit diputat a les eleccions al Parlament de les Illes Balears de 1995 i 1999. Entre el 1999 i el 2002, fou conseller de Treball i Formació del Govern Balear presidit per Francesc Antich.

En les eleccions municipals de 2007 va tornar a presentar-se com a candidat a l'alcaldia de Palma, aquesta vegada pel Bloc per Mallorca, coalició electoral formada pel Partit Socialista de Mallorca-Entesa, Esquerra Unida-Els Verds i Esquerra Republicana de Catalunya. La coalició va aconseguir dos representants, Nanda Ramon (PSM-EN) i el mateix Grosske, va entrar a formar part del govern municipal de coalició amb el PSOE i Unió Mallorquina, amb Aina Calvo (PSIB-PSOE) de batlessa. Va ser segon tinent d'alcalde i regidor de la regidoria de Benestar Social, Participació Ciutadana i Cultura, a més de ser portaveu del grup municipal del Bloc.

Al novembre de 2008 va ser el candidat de l'anomenat sector llamazarista a coordinador general d'Esquerra Unida, en el marc de la IX Assemblea del partit, que va finalitzar sense triar successor de Gaspar Llamazares. El Consell va escollir finalment Cayo Lara. No obstant això fou designat responsable de la Secretaria de Política Municipal del partit.

Després de les eleccions municipals, Grosske i el seu partit es varen quedar sense representació parlamentària en no arribar al 5% de vots requerit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Memòria, fa mes de 6 anys

Grosske va haver de tenirescolta personal per mor de les amenaces per començar l'esbucament de Son Banya.

Va gestionar, en plena crisi, els serveis socials de Palma de forma bastant profitosa.

Va enfrontar-se a l'opinió pública pero fer l'auditoria externa a l'IMFOF que va destapar el cas PICNIC que va acabar amb Unió Malorquina.

Va canviar el recorregut de la colcada dela reis per fer-la més segura. "És una grosskada" digueren. Encara avui es conserva aquest itinerari.

Modificà les festes populars amb més continguts local.

Aprovà el reglament de clàusules socials per a la contratació municipal.

A la Conselleria de Treball va combatre la siniestralitat laboral reduïnt el nombre de morts en accidents laborals.

Tot això, i més, sent representant d'una força o una aliança amb menys força que l'actual MÉS o Podem.

Crec que aquest article és més una opinió (sesgadíssima) que una informació, i més una vendetta que una opinió. Les afirmacions fetes i els arguments amb els que es defensen certes oracions, són massa Febles per sosteniendo paraules tan gruixades.

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 6 anys

Es cert que les polítiques de Grooske varen ésser en general continuïstes de les de altres governs i que va renunciar a enfrontar problemes greus.
No es cert que no es pogues aturar Son Espases, ni que no calgues tirar Sa Feixina, ni que valgues la pena i la necessitat de reprendre la construcció del palau del parc de congresos.
També es cert que si Grooske hagues auditat el servei del SADIF com li demanaven les mares, avui el SAM no generaria tants de problemes a les mares de familia i víctimes de VG.
El mateix amb el servei d'asistencia domiciliaria. Si Grooske no s'hagues enfrontat a les treballadores, i hagues decidit municipalitzar, les treballadores tendrien molt guanyat.
I així una cosa darrera l'altra.
Crec que a l'article li manca una millor fonamentació de la afirmació que fa si be estic de acord amb la conclusió.
Cal afegir que en els darrers temps Grooske va saber veure la manca de anàlisi serios de la direcció de IU federal, pero la recepta que propossava, pot ésser, era pitjor el remei que l'enfermetat.
La seva partida agrada als dirigents que no li responien, pero sobretot als militants que sempre l'hem tengut a l'altra costat, enfront, en contra de les reivindicacions de les treballadores, les víctimes de VG o diferents moviments de memòria histórica o contra l'especulació i la destrucció de l'illa.
Ara l'objectiu es que no trobi un lloc des del qual seguir fent maig a la classe treballadora.

Valoració:2menosmas
Per rosa, fa mes de 6 anys

Quin doiot ! Posicions conservadores, per favor ! Qui ho escriu deu ser un resentit

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente