nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Els jornals es tornen

Ara en diuen karma.. que el mot fa modern i cosmopolita. Karma és un mot de moda, com una mena de paradoxa compensadora de les injustícies humanes o còsmiques. Abans érem molt més de la terra. I quan algú ens feia una mala passada o ens agreujava per qualsevol raó es deia amb to de venjança i d'esperança alhora allò de “els jornals es tornen”. Si algú et feia el lleig et quedava aquesta frase a mode de condolença al teu honor ferit.

Ara no només ens han ferit l'honor si no que també  ens han ferit la butxaca, la nostra, que ens sap tant de greu com l'honor. Els illencs ja ens les prometíem felices, o feliços, agnòsticament feliços pensant que, com a mínim, durant mig any tendríem un descompte de resident del 75%. Sabíem també que podria ser com l'alegria del conill perquè la gràcia no quedava escripturada en cap paper rocós, com les taules del Sinaí, sinó que era més aviat producte d'unes circumstàncies molt concretes (En Rajoy necessitava els vots dels canaris, els dels seus diputats illencs ho donava per fet que li ho atorgarien sense demanar res a canvi, per poder aprovar els pressupostos i li exigiren el descompte de resident, de retruc podien beneficiar-se'n els altres Illencs i també les espanyolíssimes places de Ceuta i Melilla).

Ara ja no hi ha Rajoy, ni necessitats de vots, ni maries santíssimes i en poc temps ens han pegat una bona galtada, la millora del finançament haurà d'esperar fins que les gallines treguin dents, i ens han comminat, amb galania i tot, a parar l'altra galta perquè ens hi entaferrin amb la mà plana el no a l'augment del descompte de resident. Ja ho dèiem la setmana passada. El ball va a la inversa. Mana el PSOE a Madrid i un toc pels morros a qualsevol aspiració de millora econòmica, via REB, via descompte de resident...) el del PP d'aquí es posen fets un neros de purpurina. I tot segueix igual.

Ara l'excusa ha estat semàntica. A n'Ábalos li ha vengut com anell al dit fer la descoberta filològica perquè així ha pogut sortir-se'n amb la seva de tancar-nos l'aixeta i encolomar el mort a un altre cadàver amb aspiracions a au fènix, com és en Montoro. Posaria la mà al foc que a na Francina Armengol, quan ho va saber, li degué entrar tal descomposició intestinal que degué exhaurir tot el Fortasec, de l'apotecaria familiar i encara ara ha d'anar amb una braga bolquer no fóra cosa que en qualsevol moment li revenguessin els efluvis intestinals.

Amb l'augment descompte de residents i dos o tres parenostres més haurien creat un bon bagatge perquè en Company hagués restat sense paraula i ni tan sols la reedició d'una tractorada el podria situar  en una pool postition favorable per a l'assalt al Consolat de la Mar el maig vinent. Però es veu que a Espanya els importa un rave qui pugui tenir el domini d'allò que consideren una província d'ultramar a la qual, perquè Déu nostre Senyor els dotà de platges ubèrrimes, que s'omplen de turistes que deixen entre d'altres coses bones tallades de taxes aeroportuàries amb les quals poden mantenir altres aeroports deficitaris escampats  arreu de la pell de brau. ( I que consti que això és un botó de mostra extrapolable a altres àmbits). En canvi, amb la troballa filològica de n'Ábalos – s'autoritza a modificar no vol dir el mateix que es modifica- la pobra Francina queda amb el cul a l'aire.

Era d'esperar la resposta immediata del PP. En canvi, sobta, el silenci de C'S. No he vist el duet Pericay/Ballester fer una roda de premsa exigint res, ni tampoc a cap dels seus cappares de Madrid. I això que el personal sanitari, amb el descompte, se sentiria molt més atret a treballar a les Illes. Vaja que han escainat més per la qüestió lingüística que no per la butxaca dels sanitaris. Cosa que té una explicació. Si demanen l'augment del descompte de resident poden fer enfadar la parròquia de Madrid i “províncias”, cosa que els faria perdre vots allà, en canvi, estar en contra del català els en fa guanyar, allà també. Tot és un joc d'interessos. Potser, als que sí ens importa allò que passa a les Balears ens haurem de conformar amb allò que deien els nostres avantpassats: els jornals es tornen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Vat aquí els responsables actuals, res de donar la culpa a en Rajoy, en Sánchez, en Zapatero, n'Aznar, etc.
Tenim i elegim una xusma de diputats, no sols aquesta legislatura (XII), sinó totas las anteriors.

XII Legislatura ( 2016-Actualidad )
Resultados encontrados: 8 diputados.
Circunscripción de : Balears (Illes).

De la Concha García-Mauriño, María Asunción Jacoba Pía (GCUP-EC-EM)
Hernanz Costa, Sofía (GS)
Marí Bosó, José Vicente (GP)
Navarro Fernández-Rodríguez, Fernando (GCs)
Palmer Tous, Teresa (GP)
Pons Sampietro, Pere Joan (GS)
Reynés Calvache, Águeda (GP)
Yllanes Suárez, Juan Pedro (GCUP-EC-EM)

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente