cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Ens vàrem equivocar ara fa dos anys?

S'han complit dos anys de les darreres eleccions autonòmiques. Unes eleccions que serviren per desallotjar del poder José Ramon Bauzá i el seu equip que atacaren amb tanta persistència i odi la llengua de Balears, la cultura, el territori i la cohesió social.

Veníem d'una legislatura en la que varem viure les majors mobilitzacions populars de la història de les Balears: 12.000 al·legacions contra la reforma de la llei de funció pública; protestes massives a tots els pobles on Bauzá posava un peu (amb les detencions de Bunyola...); les vagues de fam de Jaume Bonet i Tomeu Amengual; la campanya Enllaçats per la Llengua; la manifestació Sí a la nostra llengua del 25 de març de 2012; la demanada massiva d'ensenyament en català per part del 90% dels pares; la constitució de l'Assemblea de Docents; els dimecres de verd; la vaga de tres setmanes dels docents; les immenses manifestacions del 29 de setembre de 2013; la vaga de fam de Jaume Sastre; les vagues posteriors; la creació d'Ona Mediterrània en resposta al tancament de mitjans públics en català...

I mentre tot això passava, mentre la policia maltractava, identificava i multava manifestants davant el Parlament, les forces de l'oposició es limitaven a fer discursos contra la política de Bauzá. Bons discursos, això sí.

Allò ens hauria d'haver donat pistes...

Tota aquella onada popular (més altres circumstàncies) va provocar el major daltabaix electoral del PP en tota la seva història, i l'ascens al poder de les forces d'esquerra.

Dos anys després, ni tan sols estam en la mateixa situació que abans de la nefasta legislatura de Bauzá.

La pregunta és, doncs, ens varem equivocar ara fa dos anys? I encara me'n venen al cap alguna més: varem depositar massa confiança en unes formacions que no havien estat a l'alçada de les circumstàncies en els moments més durs de la lluita contra les polítiques de Bauzá? Havíem d'haver construït una candidatura, de l'estil de les d'unitat popular, amb les persones que s'havien destacat amb les diverses lluites?

Dos anys després d'unes eleccions històriques, tenim molt poc que celebrar i moltes preguntes per contestar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Francesca, fa mes de 6 anys

Més és Més pel psoE. I, si es dóna el cas, serà Més per podemos, que ja hi ha hagut assajos patètics d'això. Els fets ho demostren.

No n'hi ha més de fetes.

Valoració:-1menosmas
Per OJD, fa mes de 6 anys

Mitjana OJD dBalears 2014: 52.000 visitants únics mensuals
Mitjana OJD dBalears 2016: 65.500 visitants únics mensuals
el 2017 continua pujant

Valoració:-2menosmas
Per puput amb la cresta ja pelada, fa mes de 6 anys

@ esporlerí. Dues puntualitzacions

a) Tu dius "les persones que haguessin sortit elegides...". Seria més correcte dir: les persones que haurien pogut ser elegides. Es necessiten a prop de 20000 vots per treure un diputat, segons la circumscripció.
b) Dir coses que són veritat no és insultar la gent. O en Pere Bueno no fa feina a l'STEI? Quin concurs de mèrtis públics ha fet l'STEI entre els militants a l'hora de triar els seus alliberats? No va publicar l'STEI publicitat en castellà a les darreres eleccions sindicals (sanitat)? No va guanyar les eleccions en Miquel Deyà i el seu oponent era en Nicolau Dols?
c) Ja sabeu què heu de fer a les properes... vos queden dos anys. No calen preguntes, calen respostes...

Valoració:9menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

@Puput empresonat ... Menteixes quan dius lo del creixement espectacular segons OJD. Supons que tindràs acces a les dades de google analytics per afirmar-ho. A veure si mos les mostres.

Valoració:-1menosmas
Per Cranc, fa mes de 6 anys

Estic ben d'acord. I ja sabem que qui fa tres...

Valoració:1menosmas
Per Esporlerí, fa mes de 6 anys

@puput amb la cresta ja pelada,
Tota la palla mental que escrius és digna den juan Palomo (yo me lo guiso, yo me lo como).
No parles de lo que ha escrit en Tomeu, sinó de les teves paranoies. En Tomeu fa preguntes. I no diu que una candidatura d'unitat popular hagués tret més vots el que suggereix i jo hi estic cent per cent d'acord, és que les persones que haguessin sortit escollides haurien tengut un comportament més digne que el que tenen els polítics professionals que ja fa massa anys que s'han apalancat.
I per cert, és de molt mal gust ( i dBalears no ho hauria de publicar) que aprofitis per insultar gent que no té cap paper en aquest debat.

Valoració:-4menosmas
Per Puput empresonat, fa mes de 6 anys

Ei, Puput, en què te bases per fer aquesta afirmació: "Dos anys de fer aquest diari, Tomeu, i dos anys que té una incidència ínfima"?
Si mires les dades de difusió a OJD, que só públiques o a Google Analitycs comprovaràs l'espectacular pujada d'audiència que ha experimentat aquest diari. El tercer de Mallorca a les xarxes.
D'altra banda participant en aquest comentaris demostes que no te creus aquesta afirmació. Si te la creguessis no hi dedicaries esforços a un diari amb "una incidència mínima".

Valoració:0menosmas
Per puput amb la cresta ja pelada, fa mes de 6 anys

Si l'ideòleg has de ser tu, Tomeuet, val més aplegar els filats abans. La teva anàlisi vessa candidesa per tots costats. Anem a pams Unes eleccions s'han de guanyar a les urnes, amb vots comptats. Amb elucubracions - o palles mentals- es guanya poc. Els 100 mil manifestants de la marxa verda haurien votat tots la candidatura d'unitat popular de notables què proposes? No. A la manifestació hi havia votants del PP, del PSOE, de PODEM, de MEs, d'ERC, CUP i abstencionistes. I molts anaven a agranar cap a la seva barraqueta. Pensar que tota aquesta gent votaria la Unitat Popular és un exercici d'ignorància superior. Sobretot, si hi els capdavanters són la gent que has anomenada, encara qui hi posassis el fitxatge estrella d'en Colau Dols i en Pere Bueno - dos grans donadors d'estopa il·luminada a la seva cort feibuquera- Per cert, en Colau Dols, a una docta casa com la seva facultat, sols no va poder-ne ser degà, el va derrotar el mefistotèlic - encara que gran baleàrico- MIquel Deyà. La qual cosa - posa de manifest- que ni els nobles ideals triomfen en les doctes cases. Com poden triomfar en les urnes? En Bueno, que està enxufat a l'STEI, sense haver passat mai un concurs de mèrits, traga en el seu sindicat allò que no permet al Govern -publicitat en castellà a les eleccions sindicals sanitàries-. La poca acollida que té aquest mateix diari és una prova més de com és de difícil fer-se un espai. Pretendre convèncer majories "pures" des de la residualització periodística és voler fer creure que la mare de Déu nom Joana o que els bancs de l'església ballen. "Dos anys després ni tan sols estam en la mateixa situació que abans de la nefasta legislatura de Bauzà" Gran frase. Dos anys de fer aquest diari, Tomeu, i dos anys que té una incidència ínfima, aquesta base social que t'ha de donar les majories necessàries per fer les polítiques que tots voldríem no existeix, o et dóna l'esquena. T'has plantejat mai que potser vas equivocat? O ets un il·luminat? Si ho ets, poques meravelles fas...Lluny estàs de l'obra faraònica de Llull. Ara bé, mirar-se la guixa i somriure si un altre et riu mínimament les gràcies ja atorga doctorats que t'habiliten com a gran politicòleg...

Valoració:7menosmas
Per Mateu, fa mes de 6 anys

Benito, com a mínim publicaria les ofertes del SOIB en català. Actualment només es publiquen en castellà, ni tan sols bilingües.
És un de molts exemples.

Valoració:6menosmas
Per Benito, fa mes de 6 anys

I una candidatura popular hagués aconseguit millor finançament per a Balears? Com? Hagués protegit més territori amb aquest Psoe? Com? Hagués recuperat més drets lingüístics (que se n'han recuperat molts, per cert)? Com? Tendríem més sobirania? Com? Tendríem menys turistes? Com? Com hagués aconseguit una candidatura popular coses que no ha aconseguit aquest pacte fins ara? Tenc les orelles ben obertes per escoltar les respostes. Perquè me tem que des de la comoditat de la crítica i de la reivindicació (molt llegítimes) és molt fàcil arreglar les coses. Lo difícil és arreglar-les governant i prenent decisions.
P.D.: Des d'altres contrades, com ara al País Valencià, ens tenen enveja sana de com ens van les coses. I des d'aquí només se troben ossos en el lleu.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente