nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Final d'ETApa

Aquest dissabte s'obri a Euskal Herria i a l'Estat espanyol un escenari inèdit amb el desarmament d'ETA.

Hi haurà temps i caldrà fer un balanç dels efectes que ha tengut el llarg i sanguinari enfrontament entre ETA (m) i els cossos armats espanyols (legals i il·leGALs).

De moment, constatam que ha hagut de ser la societat civil basca i facilitadors internacionals els que han hagut de treballar de valent per assolir aquest nou escenari.

Haurem de repassar la història, però ben segur que ens costarà molt trobar un cas en que una organització armada pretén abandonar les armes i la petició de la comunitat internacional i demés agents de pau a l'Estat és que, per favor, no sabotegi els plans de desarmament. Insòlit!

Tampoc crec que troben en cap procés de pau un cas, com el que s'ha donat en aquest, en el qual membres de la Comissió Internacional de Verificació, són citats davant els tribunals acusats de col·laborar amb el terrorisme, o que membres del grup dels 'Artesans de la Pau', són detinguts i acusats de tinença il·lícita d'armament quan es disposaven a desarmar ETA.

No tenc cap dubte que n'hi ha que temen l'escenari lluminós de pau que s'obri a partir d'ara. Es mouen més còmodes entre la penombra. Saben que amb la llum, seran més visibles totes les porqueries que han fet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 7 anys

El que me suposaba un diari neutral

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente