algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

No a l'ampliació de Son Sant Joan

Aquesta setmana ha sortit a la llum les intencions d’AENA de projectar l’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan de Palma, amb una inversió multimilionària amb l’objectiu  que l’aeroport de Palma assoleixi la xifra d’una operació d’entrada o de sortida cada 44 segons, creant com pot ser evident la tercera pista de l’aeroport.

Aquesta inversió és una planificació centralitzada sense comptar amb el parer de la societat illenca que cada cop es veu xuclada per la voràgine que genera el turisme. Aquesta ampliació de la infraestructura comporta com és evident l’increment bastant substancial de la capacitat de càrrega, i per tant fomenta el turisme durant l’estiu. Davant aquesta problemàtica de carreteres col·lapsades, de platges plenes a vessar, d’una major càrrega de treball per als treballadors i treballadores ...

Aquesta situació es contraria al model territorial que cada cop més gent defensa, que és una reducció del nombre de turistes i la seva distribució temporal al llarg de l’any per afavorir llocs de feina estables per als treballadors i treballadores del sector turístic, una diversificació econòmica de la nostra comunitat, no podem seguir fomentant el monocultiu turístic, ja que no podem dependre d’un únic sector productiu, no podem incrementar la càrrega d’una illa que gairebé quintuplica la seva pròpia petjada ecològica (Capacitat productiva d’un territori en relació al seu consum entenent com a  <1 manco consum de la capacitat productiva d’un territori i 1> més consum en relació a la capacitat productiva d’un territori)...

Si desitja’m un territori més sostenible, més habitable, menys massificat, on la gent pugui treballar durant tot l’any, on els treballadors i treballadores no siguin massivament explotats amb hores extres  a causa de la seva necessitat vital de garantir els ingressos suficients per a tot un any durant la temporada turística, em d’oposar-nos a l’ampliació de l’aeroport que fomentarà una penalització a la desestacionalització i un increment del nombre de turistes dins un territori fràgil, finit i que a més és ca nostra. Defensem Mallorca i tot el que suposa, enfront als interessos del capital turístic que només cerquen seguir encimentant l’illa i la destrucció del seu encant que sens dubte és el principal atractiu turístic, per tal d’incrementar al màxim els seus marges de benefici.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Michi, fa mes de 7 anys

Amigo Juanjo, totalmente de acuerdo.
De la misma manera y, con ilusionada fruición, espero su artículo criticando la nueva ley del Govern de PROGRÉS que permitirá alquilar a los guiris hasta los cuartos de contadores.

Valoració:3menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Que follin AENA. No a L' ampliacio , si a mes inversio. Volem gestionar el nostres aeroports i ports.

Valoració:4menosmas
Per Juli Costa-Esteban, fa mes de 7 anys

El gobierno de España ja no sap d'on treure diners i una instal·lació aeroportuaria permet robar molts doblers. Penso que el PP és una de les vergonyes més grans que han passat pel món però als seus membres no hi ha déu que els jutgi. Quin fàstic.

Valoració:3menosmas
Per GRAVÍSSIM, fa mes de 7 anys

LA SOCIETAT N'ÉS CULPABLE SOLIDÀRIA.

EXCEPTE UNS POQUETS.


CADA DÍA ENS EN FAN UNA.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente