nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Blindar el 31D com a Diada de Mallorca

El fracàs de la Diada del 12 de setembre, malgrat les ingents quantitats de doblers invertits pel Consell en potenciar-la durant els darrers 19 anys, ens demostra que una data sense el suport de la societat, en general i de la societat civil organitzada, en particular, no és viable.

La Diada del 31 de desembre té moltes virtuts i moltes potencialitats, però també qualque handicap. La seva situació en el calendari, coincidint amb la nit de cap d'any n'és un (encara que hi ha gent que ho troba una potencialitat) i la falta d'identificació d'una bona part de la ciutadania de Mallorca n'és un altre (tot i que, en aquest cas, agafis el dia que agafis, tendrà el mateix problema).

Cal que des de les institucions i des del Consell de manera específica i des de la societat civil, es treballi de valent aquests propers anys per estendre el 31 de desembre com la Diada de tota la societat de Mallorca.

Des del Consell de Mallorca es poden impulsar moltes iniciatives com una campanya de repartiment d'estendards i banderes de Mallorca entre la ciutadania, perquè les pengi als balcons i l'organització d'una Diada popular rotativa, cada any a un poble de Mallorca o a una barriada de Palma, amb ballada, dinar, mostres culturals...

Des de les escoles i instituts es pot elaborar una unitat didàctica per treballar durant alguns dies i fer del darrer dia lectiu de l'any, la festa de l'Estendard al centre amb una visita al Consell i una ruta de l'Estendard.

També seria necessari fer un documental sobre el 31D i un portal web sobre la Diada del 31D i també, una aplicació per a dispositius mòbils sobre el 31D.

Es podria posar en marxa, també, un torneig esportiu (futbol, bàsquet...) 'Copa 31 de desembre'.

Des de l'OCB i les entitats i partits que formes la Plataforma 31D i des de les organitzacions que formen el BUP, i des dels ajuntaments (amb el de Palma al capdavant) i des de la UIB, es poden impulsar moltes accions i iniciatives per blindar el 31D com a Diada de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sort, fa mes de 7 anys

Afortunadamente, estas pachangas solo se dan una vez al año.

Valoració:-1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

Aquest interès que mostra el establiment i el media per el 31 de desembre no me agrada, ja que aquest dia ès el dia de Palma i no de Mallorca, sembla que els medias volen aigualir lo de Mallorca fent-lo coincidir amb el mateix dia. Ni que fossin pagats per el CNI.

La diada de Mallorca ha de esser el 25 de octubre.

Valoració:-7menosmas
Per Toniet, fa mes de 7 anys

Estic d'acord amb l'article. Molt d'acord

Valoració:4menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

en

"Tià"

fals.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente