Dieta paleolítica
Nosaltres, els animals (20)
La dieta paleolítica, tot i el seu nom, és una dieta que darrerament s'ha posat molt de moda i segons defineixen les enciclopèdies més en ús és un pla nutricional basat en l'antiga dieta que –es suposa– estava centrada en plantes silvestres i animals que consumien habitualment les espècies d'homo durant el període Paleolític –un període que durà dos milions i mig d'anys i que acabà en el període del neolític quan, ara fa aproximadament 10.000 anys, es va inventar l'agricultura. És per aquest motiu que “dieta paleolítica” o “paleodieta” s'empra per referir-se a una dieta que es suposa semblant a la que l'home seguia en aquells temps tan llunyans i que consistia bàsicament en carn magra, peix, verdures, fruita, arrels, fruits secs, i que exclou cereals, llegums, productes làctics, sal, sucre refinat i olis processats.
També a Opinió
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
- El batle de Petra comercialitza un allotjament turístic gràcies a haver mentit en la Declaració Responsable inicial
- Multada il·legalment amb 200€ per portar el CAT a la matrícula del cotxe
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Que cadascú mengi el que trobi que li cau més bé i li va millor per als seus objectius, i visca la informació veritable i acurada per poder triar el que volem i ens convé menjar segons el que vulguem assolir. Visca la ciència per ajudar a trobar quins aliments ens cauen pitjor o millor. Avall la manipulació de la informació, que fa que la gent prengui decisions poc avantatjoses per un mateix i no se n'adoni de si li prenen el pèl i els doblers. Fonamentalismes i doctrines, ni alimentaris ni de cap casta. Visca la llibertat, la sobirania plena i el dret a decidir amb coneixement de causa (si, també sobre la pròpia alimentació).
Crec recordar que segons Desmond Morris, a "El monei nu", diu que aquells homes també menjaven cervell humà. Corregiu-me si vaig errat.