algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

La ruïna on ens voldrien dur els gonellistes

«Catalunya i València son un mercat interior potent, som els principals clients entre nosaltres. I el món econòmic actual ha d’estar molt per davant de qualsevol altra activitat que ens pogués distanciar. Amb les batalles passades no hem guanyat res en 30 anys, ni Catalunya ni València, només distanciar-nos. Hem de treballar en tot allò que ens uneix, en resoldre problemes comuns i en allò que ens beneficia».

Aquestes paraules, tant de sentit comú, no són de cap dels sospitosos habituals. Les va pronunciar, en una entrevista, publicada a La Vanguardia, José Vicente Morata, president de la Cambra de Comerç de València.

Això és el que han aportat aquests separatistes interiors que al País Valencià s'anomenen 'blaveros' i que a Mallorca es diuen 'gonellistes'. 30 anys perduts. 30 anys tudats, 30 anys de ruïna econòmica per als valencians. 30 anys perdent possibilitats de fer negoci. Aquesta és la gran aportació dels qui, per ignorància o mala fe, han volgut posar barreres entre les terres germanes del País Valencià i del Principat de Catalunya.

L’entesa democràtica i fraternal entre dos grans motors econòmics com Catalunya i el País Valencià, provocava pànic a les estructures de l’estat espanyol després de la mort de Franco. Unes estructures, recordem-ho una vegada més, que no patiren variacions internes essencials durant l’anomenada 'Transició'. No diguem si al binomi més pròsper de l’estat li afegies la gallina dels ous d’or anomenada Balears.

És per això que, des de l’estat, s’impulsa des de fa molts anys una guerra bruta contra qualsevol intent d’entesa entre els Països Catalans.

Una guerra bruta especialment cruenta –de moment- a la franja més prima, o sia, al país dels valencians.

Una guerra bruta iniciada per Fernando Abril Martorell des de les clavegueres de l’Estat, que inclou la creació del moviment sòcio-polític conegut com a 'blaverisme', la utilització (i tolerància) de la violència i la neocolonització del País Valencià amb les implicacions nefastes per als valencians que això ha comportat.

El blaverisme va ser, un moviment utilitzat per l’Estat per debilitar el catalanisme progressista de valència, que quan ja no els ha estat útil l’han desmuntat sense gaire feina.

La violència ha tengut i encara té un paper importantíssim en l'esdevenir polític del País Valencià. El terrorisme espanyolista a valència ha agredit centenars de militants d’esquerres i nacionalistes, ha posat bombes, a les cases de Sanchis Guarner i Joan Fuster, ha assassinat gent, i han condicionat la vida política valenciana. En canvi, mai ha ocupat les portades dels mitjans estatals. Mai s’ha exigit a ningú la condemna explícita de les activitats criminals dels terroristes blavers... i, per descomptat, mai no s’ha il·legalitzat cap formació política ni cap mitjà de comunicació dels que han donat suport explícit a aquestes expressions de violència. Mai.

Aquest és l'escenari que voldrien importar a Mallorca els gonellistes. Un escenari que rebutjam la immensa majoria de mallorquins i mallorquines.

El rebutjam per sentit comú. I també per interès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

Yo también espero su respuesta Sr. Sr. Suis.

Valoració:1menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Suis
Me deman i esper que m'ho aclaresquis, perque es diaris de gran tirada com sa Vanguardia ,el Periodico sa Ultima hora, las Provincias etc. Se editan en sa proscrita llengo espanyola , i no ho fan en sa estimada llengo catalana
Per ventura tots aquests també son gonelles

Valoració:10menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Suis
Ets un adoctrnat mes des caramull
Segueixes amb s'eslogan d,e España mos roba
Quants de comentaris meus has vist escrits en castellà?
Cap ni un, tampoc he lload mai ni Espanya ni Catalunya domés Mallorca i es meu poble
Lo que no combreg es amb ses vostres falsetats , tergiversacions i mitges veritats
Es gonelles no defensam s'espanyol, lo que no volem es sa imposició des català barceloni ni en Pompeu Fava

Valoració:1menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Guiem, informa't be abansd'escriure. Catalunya fa uns anys que exporta mes a fora d'Espanya que a Espanya. I a mes sa tendencia es que ses exportacions creixen. Ses inversions extrangeres han millorat molt en aquests darrers anys, tot i que tothom sap que d'aqui a ben poc seran independents. Grans empreses com Google i Amazon ja estan implantant-se a Catalunya and grans projectes que demostren sa confianca que el mon hi te damunt Catalunya, i si fins ara no hi han invertit mes es perque casi un 10% de sa riquesa generada a Catalunya la roba directament Espanya. Tu deixaries pasta a qualqu qui te sa mafia extorsionant-li bona part de lo que guanya ?. Ido aixi es.
Es gonelletes teniu una estima tan baixa de lo que sou que no teniu dellonses de xerrar en sa vostra llengo si n'hi ha una persona que no el xerri, tot i que l'entengui sense problemes. I sempre heu tengut sa vostra cultura com a secundaria, i lo espanyol lo primer !!. Per aixo vos sentiu tant espanyols, perque per voltros si no sou espanyols no sou res. Aixo demostra sa consideracio que teniu de sa cultura que heu mamat, sa mallorquina, o catalana, digueu-li com volgueu.

Valoració:4menosmas
Per mierdileño, fa mes de 7 anys

Balears, valencians, i catalans, sempre agermanats contra es feixisme espanyolista.

Valoració:8menosmas
Per I doncs, fa mes de 7 anys

Molt bon article. Quan parlem dels gonelles i gonellistes, sempre pensam en ells com uns depredadors culturals, però no tan sols perjuquen el nostre patrimoni immaterial, sinó que també fan malbé la nostra economia.
Si se li donas ressò a aquesta segona part, ben cert que s'obririe els ulls a molta gent.
I a quí podria beneficiar aprendre una llengua que tan sols se parlas al seu redol? Indubtablement, només favoreixeria sls que volen implantar per tot arreu una altra llengua, la castellana.

Valoració:-35menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 7 anys

Tomeu Martí, no saps de lo que xerres. Ni saps lo que és economia ni comerç.

Valoració:26menosmas
Per ergo, fa mes de 7 anys

Unaperaqui.- Naturalmente que puedes decir lo que quieras, solo faltaría. Evidentemente, estoy a años luz de tus ideas.

Yo soy bastante menos que tú. Solo mallorquín.

Valoració:2menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Tomeu
T'has demanat , perque la majoria de empresaris grans de catalunya no son independentistas, o al manco no ho diven publicament?
Sencillament tot lo que fa Catalunya, ho ven poc mes o manco, un 60% a la resta de España, un 25 % de consum propi i la resta ho exporta al resta del mon

Valoració:8menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

Fas pena. Fas llàstima. Fas plorera!!!

Lo millor q he sentit enguany!! molt bona!

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente