muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín:

Reaccionem contra la violència masclista

El 25 de novembre s'ha consolidat com el dia per a reflexionar i comprometre's contra la violència masclista. Un dia per assistir a les mobilitzacions convocades per entitats feministes.

També és un bon dia per afegir-se al Pacte Social Contra Les Violències Masclistes. Ho podeu fer en aquest pàgina: https://www.reaccionem.com

Un servidor ja s'hi ha adherit i entre altres compromisos he adquirit el de promoure el manifest que vos copiï a continuació:

1.- Manifestem un contundent rebuig i condemna a les violències masclistes i als fonaments de la desigualtat que la sostenen.
2.- Reconeixem les diferents formes d’exercir les violències masclistes i la diversitat de les persones que la pateixen.
3.- Ens comprometem a implicar-nos de forma activa en la recerca i la construcció d’un espai lliure de violències masclistes.
4.- Farem visible el fet que les violències masclistes no pertanyen a l’àmbit privat, sinó que són un problema de tota la societat, tant dels homes com de les dones.
5.- Reconeixem que les desigualtats estan arrelades en la idea de la superioritat dels homes sobre les dones i en la imposició d’un únic model de ser i de comportar-se segons el gènere al que pertanyem.
6.- Donarem suport a les dones que han patit o pateixen violències masclistes, tot respectant les seves decisions i els complexos processos on estan immerses.
7.- Exigirem a les institucions que assegurin la protecció i el suport necessari a les dones afectades i a les seves filles i fills, així com les persones que en depenguin, mitjançant la dotació de recursos suficients i una coordinació efectiva.
8.- Treballarem perquè les generacions futures es construeixin sobre el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d’orientació sexual o d’identitat de gènere.
9.- Rebutjarem les agressions masclistes i denunciarem les situacions de desigualtat i violència sobre les que tinguem coneixement.
10.- En definitiva, ens comprometem a construir una ciutadania respectuosa amb la diversitat, lliure de qualsevol tipus de violència masclista, oberta i inclusiva des d’una actitud proactiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.