algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

A la fi tindrem llei d’Igualtat autonòmica!

15694

Demà el 13 de juliol passarà a la història de la nostra Comunitat Autònoma com el dia de l’aprovació de la llei d’Igualtat de dones i homes. Derogarà l’anterior, llei per a la dona de l’any 2006 vigent durant deu anys!

Les diferències entre ambdues lleis són abismals. La del Partit Popular paternalista, carregada de «bones» intencions, sense cap compromís i  moltes recomanacions. Aprovada només amb els seus vots, fa deu anys, amb el Sr. Matas de President. Res a veure amb lleis més avançades com la basca o la catalana, en aquells anys  amb presidents de dretes nacionalistes.

La llei d’igualtat un dels compromisos de l’anterior govern progressista, del Sr.Antich a la legislatura 2007-2011. Un govern diferent del primer nomenat de Pacte de Progrés. En el segon hi formava part també el partit d’Unió Mallorquina. La llei d’igualtat tingué un llarg procés de gestació: un informe DAFO inicial per fonamentar les propostes amb participació de moltes expertes i organitzacions de dones. Una participació ampla de debat dels primers esborranys. Finalment, entrada al Parlament de les Illes Balears en la tardor del 2010, just quan el govern del Sr. Antich queda en minoria en treure els Consellers d’UM.

Un debat parlamentari difícil, amb un PP crescut i una Unió Mallorquina amb dimissions per citacions judicials. Promeses de les ponents parlamentàries que asseguraven l’aprovació i finalment, la realitat dels vots que feren tombar la llei i acabàrem la legislatura amb la llei del 2006 vigent fins avui.

Aquesta vegada sí. Ara sí en els Acords pel Canvi hi era, i és un dels acords complerts en el primer any de legislatura.

Una passa endavant, una norma autonòmica que a la fi ens iguala a la resta de Comunitats que ja la tenen de fa anys. La nostra, amb millores i propostes noves, perquè ja som al segle XXI, ja n’hem après de les errades d’altres. Una norma que dóna garanties a les dones, que inclou obligacions i règim sancionador.

Del contingut en parlaran aquests dies els mitjans i les persones responsables dels grups parlamentaris i de les institucions d’igualtat. Aprofit l’avinentesa per donar l’enhorabona a la Directora de l’Institut Balear de la Dona, na Rosa Cursach per la feinada feta, amb tot el seu equip.

També enhorabona per a totes les responsables d’Igualtat, dels Consells, dels Ajuntaments. I sobretot, enhorabona per a totes les dones de les nostres Illes Balears.

Tenim,  a la fi una llei d’igualtat nostra. L’hem de conèixer, l’hem de divulgar. L’hem de fer efectiva. Hem de saber que és un bon instrument per avançar en la igualtat real de les persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.