algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

A l’ombra del primer equip

A l’ombra del primer equip de l’RCD Mallorca s’hi mouen grups de joves plens d’il·lusió. Amb talent i constància, que sacrifiquen altres estils de vida, per dedicar-se de ple al món del futbol.

L’any del centenari no és precisament un any per a celebracions a Son Moix. A hores d’ara, el primer equip és a segona divisió, lluitant per mantenir-s’hi i envoltat d’una crisi esportiva que demana personalitat a un grup precisament format de grans persones però que després, a la gespa, no dóna resultat. O almenys, així ho reflecteixen els marcadors, sobretot, les darreres 5 jornades.

Al marge d’aquesta realitat, quan els jugadors del primer equip ja són enfora de la gespa de la Ciutat Esportiva on cada dematí hi entrenen, a Son Bibiloni hi neix una fàbrica de petits futbolistes i grans professionals. Aquesta temporada, que he tengut la sort de poder integrar-me a l’equip del club i conèixer-ne des de dins les bases i l’estructura del futbol formatiu, puc garantir que la tasca que es desenvolupa als camps de Son Bibiloni, és una autèntica passada. Allà s’hi respira futbol del bo. Del que es viu els caps de setmana arreu de l’illa a totes les categories emergents. Però a més, amb el detall que la formació ve de la mà d’experts excepcionals capaços d’aconseguir el millor a la gespa però també i sobretot fora del terreny de joc. Els valors inculcats des de petits, tractats amb cura i involucrats en el somni de tots: arribar al primer equip. 

El fruit d’una part d’aquest treball el podrem veure dissabte a les 12h a la gespa del Camp 1 de la ciutat esportiva. El Juvenil Divisió d’Honor entrenat pel gran Santi Miralles es juga l’anada de la primera eliminatòria de la Copa del Rei de la categoria. S’ha classificat després d’una temporada extraordinària, acabant segon per davant de clàssics com el Barça, el Saragossa o la Damm. El rival d’aquesta primera fase és dels que afegeixen “morbo” a la data: el Real Madrid del fill de Zidane viatja aquest cap de setmana a l’illa.

En aquesta línia, el Mallorca B, el filial de Javier Olaizola s’ha proclamat campió de tercera amb una segona volta d’escàndol. D’acord que n’eren els favortis, però el grup balear no és precisament còmode pels mallorquinistes que ara esperen acabar diumenge la temporada al Molinar i conèixer rival per disputar-se l’ascens a la seva categoria natural: la Segona B. 

Entenc que el meu perfil no és neutre de cap de les maneres, però ara que parlam de Segona B i tornant al primer equip, les persones que no creuen en la permanència, per molt que estimin el club, en dificulten l’objectiu.

L’esperança és el darrer que es perd. I si no, passau un horabaixa per Son Bibiloni i veureu les perles del futur que ens espera. Val la pena.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.