algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Nosaltres per elles

Aquest és el títol d'una campanya internacional que corre per les xarxes socials. Nosaltres, homes, per elles, dones. Hi ha imatges diverses, des d'un home que viatja , dret, en un autobús, amb un infant en braços i una jove li cedeix el seient, amb el missatge Si ell pot cuidar del seu nadó, jo li puc cedir el meu seient.

A continuació diversos homes, amb missatges semblants: Si ella pot conduir un taxi, jo puc rentar la nostra roba. Si ella pot fer feina de la construcció, jo puc atendre la nostra filla. Si ella pot tenir temps per ella, jo puc tenir temps per jugar amb el meu fill. Si ella pot ... jo puc...

Cercau-lo, és molt bo. Mostra no només que els homes poden fer les feines domèstiques, també poden donar suport a la filla que vol anar a viure sola, o els avis que poden aprendre a cuinar...

La filmació està feta a Mèxic, pel seu organisme que s'ha adherit a la campanya internacional. Ja sabeu que Mèxic té unes estadístiques de feminicidis impressionants. No estaria malament una idea així per aquestes terres.

Una visió positiva de la masculinitat entesa com a no-masclisme, actituds humanes dels homes que creuen en la igualtat de bon de veres, que no se senten inferiors ni menyshome pel fet de fer allò que fan habitualment les dones.

Cal compartir la campanya, a les xarxes, i a les trobades familiars, a la feina, a les sortides amb les amistats... cal parlar-ne.

Com sempre trobareu la resposta d'aquell que ja ho sap tot i que sembla mentida que s'hagi de reiterar. És cert, coneixem molts amics, companys, que tenen la mentalitat igualitària i no són masclistes en les seves relacions ni a ca seva. Normalment solen ser aquells que reproduiran el vídeo per les xarxes. Per contra, qui més se queixa i creu que són dois, sol ser qui no ho té tan clar no?

No fa mal parlar d'aquestes coses, sense necessitat de fer-ho exclusivament quan hem de lamentar la mort d'una dona en mans del seu company, o ex-company. No fa mal insistir en la necessitat que la lluita per la igualtat no sigui una exclusiva de les dones feministes.

Seria interessant que homes feministes organitzessin trobades, seminaris, taules rodones sobre la igualtat, sobre la lluita contra la violència masclista.

Si creiem que el problema de les violències contra les dones és un problema universal, cal sumar esforços per combatre la mentalitat masclista que considera les dones objectes i per tant poden ser assassinades si diuen que ja no els estimen o que volen ser lliures. Si creiem que aquest és l'arrel del problema, anem a mostrar que el masclisme no és l'única mentalitat dels homes en les seves relacions amoroses, malgrat així ho creguin moltes dones i homes.

Nosaltres, homes, per elles és una campanya no paternalista, igualitària. Que mostra amb imatges i fets que les persones poden ser iguals als treballs, als llocs de responsabilitat, a l'àmbit domestic, en l'atenció i cura d'altres persones...

Per tant, facem-la córrer, mostrem-la i donem-li publicitat. Comentem-la. Com la gota d'aigua, que vagi fent gros el cercle inicial... 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.