algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El PP hauria de ser il·legalitzat

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, va parlar d'organització criminal per referir-se a les activitats delictives de dos extresorers del PP, Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas. El jutge José Castro, ha parlat també d’organització criminal per descriure el govern del PP que presidia Jaume Matas amb l’extinta UM de Maria Antònia Munar. Parlar d'una organització criminal és ni més ni manco que parlar d'una organització a la qual els seus membres han de repartir diverses tasques o funcions de manera concertada i coordinada, amb utilització de mitjans idonis amb una finalitat Criminal. Una forma d'actuar que també és la descrita a les darreres detencions del PP de València.

La llei Orgànica 6/2002, de 27 de juny, de Partits Polítics estableix en el seu capítol III sobre la dissolució judicial d'un partit polític que aquesta serà acordada per l'òrgan jurisdiccional competent "quan incorri en supòsits tipificats com a associació il·lícita en el Codi Penal." La pregunta que ja ha fet el partit Compromís i el diputat de Podemos, el jutge Yllanes, és per què no actua aleshores la Fiscalia General de l’Estat si estem davant d’una organització criminal?, per menys, hem vist com s’ha mogut tota la maquinària de l’Estat i la Fiscalia.

Fa quatre anys Joaquín Leguina va escriure un article "Associació de malefactors" al seu bloc al mateix es referia al desaparegut Unió Mallorquina que li va amenaçar amb una denúncia. A l'article en Legina deia: "L'article 450 del Codi Penal francès considera com "associació de malfactors" a tota agrupació formada per tal de preparar crims o delictes. Per la seva banda, l'article 515 del nou Codi Penal espanyol defineix en termes semblants la "associació il·lícita". Personalment em resulta més clar i més contundent la categoria de malfactor. En efecte, il·lícit és tot allò que no està permès i malfactor és qui comet delictes amb l'agreujant de fer-ho habitualment." És seguir que Leguina no dedicarà un article similar als seus companys de bipartidisme centralista del Partit Popular, a pesar que igual que al seu dia UM el terme d'associació de malefactors és el que millor quadra al PP. I com també a aquell moment l'obligació de la Justícia seria impedir que una associació de tal mena es poguessin presentar a les eleccions: Com va finalitzar el seu article en Leguina; "aquestes cobles de delinqüents que es parapeten darrere d'unes sigles per entrar a sac en les butxaques de les altres i en les arques de les institucions han de ser posades en un lloc segur com més aviat". Afegiria jo per evitar entre altres coses que el PP pugui continuar delinquint i obstruint l'acció de la Justícia, com ha fet amb l'esborrat dels discos durs dels ordinadors del seu extresorer Luis Bárcenas o blindant a l'exalcaldessa valenciana Rita Barberá al Senat, malgrat que tots els seus regidors estan sent investigats per corrupció.

Com és clar que no hi haurà la valentia d'il·legalitzar el PP seria desitjable que almanco fos inhabilitat políticament pels votants. Votar al Partit Popular és ser còmplice d'una "presumpta" organització criminal ni més ni manco.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepe, fa mes de 8 anys

Tant m'és PSOE, Convergència... Si la justícia troba que aquests partits tenen comportaments d'organització criminal s'han d'ilegal·litzar i amb el seu patrimoni tornar part del que han robat. Però com és clar que la justícia no donarà aquest pas tal vegada seria hora de que la gent deixés de votar a partir corruptes no?

Valoració:5menosmas
Per trena, fa mes de 8 anys

Supongo que has oído hablar de Filesa, Malesa y Times Export. Y del contable que cantó y no por soleares. Me figuro que estás enterado de los ERE de Andalucía y los 900 millones que se han "volatizado".

Y pese a lo dicho, de ninguna manera estoy de acuerdo con los ladrones, supuestos, que han medrado dentro del Partido Popular. Hay que meterlos en la cárcel de por vida.

Por la regla de tres que expones, el PSOE, debería estas fuera de combate desde hace 20 años. Hay cristales ópticos que deforman.

Valoració:0menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

@Pepe García

Proporcionalmente, el PP, al lado de CiU, es una orden franciscana.
Pero de eso no os interesa hablar, of course.

Valoració:0menosmas
Per facilito, fa mes de 8 anys

Empezando por U.M. (Uidad Monetaria), y siguiendo por Convergencia i Unió, por ejemplo. Pero de estos no dices nada. Lo del GIL, hace mil años, hombre

Valoració:0menosmas
Per Pepe García, fa mes de 8 anys

Gràcies per la correcció ara demanaré si el poden canviar.
La llei de finançament és una de les que s'han de canviar.
Cap altre partit arriba al nivell del PP si parlam de corrupció.

Valoració:11menosmas
Per Pepe García, fa mes de 8 anys

No es tracta de "rivals" es tracta de complir la llei dins un estat de dret com es va fer al seu moment amb UM i com s'hauria d'haver fet per exemple amb el GIL.

Valoració:9menosmas
Per fora, fa mes de 8 anys

Si me quitan a mi rival de en medio, siempre saldré ganando. Bet dit, bon al.lot.

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

"Ni més ni manco", ès "manco", un manc ès qui no té una braç o una mà.

Lo que se ha de reformar ès la llei de financáments dels partits polítics, la nova llei basta copiar-la de altres estats com els EUA.
I dir que només hi ha dos partis ès una mentira a mitges, tots els partits i sindicats són delinqúents especialment els que pareixen més transparents ja que anomenen assessors i sinecures i reben subvencions "legals".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente