muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Llum i taquígrafs a 'Sa Nostra'

Un bon economista em va dir fa poc que la desaparició de la Caixa de Balears, Sa Nostra, era la «pitjor notícia econòmica dels darrers cent anys a les Balears»

Aquest dijous, el Grup Parlamentari MÉS per Mallorca ha proposat la creació d'una Comissió d'investigació sobre el procés de «reestructuració» bancària de la Caixa d'Estalvis de Balears 'Sa Nostra', per poder aclarir les incògnites que varen envoltar la «desaparició» de l'entitat després de 130 anys d'història.
Les Balears s'han quedat sense una eina financera pròpia i que, a més a més, tenia una vocació social.

Crec que és ben necessària i oportuna la investigació per proposa MÉS. Cal posar «llum i taquígrafs» a aquell procés, gens transparent, que culminà amb la desaparició de 'Sa Nostra'. Un procés que encara dura i que aquesta mateixa setmana implicarà el tancament de 15 oficines del que va ser la Caixa d'Estalvis de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MÉS hipocresia, fa mes de 8 anys

A PROPOSTA DE MES, EL PARLAMENT CREARÀ UNA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ SOBRE L'EXTINCIÓ DE SA NOSTRA (de la premsa)

Encara que les oblidin fins i tot els diaris, sort de les hemeroteques! Solen posar tothom al seu lloc. Els qui ara escatainen, estaven més que avisats. Reiteradament, amb insistència, una vegada i una altra. Els ho va advertir Joan Mir el desembre del 2009. Jo ho havia fet el mes d'agost. No només no varen voler escoltar, sinó que el tàndem PSOE-MES va rebutjar en el Parlament dues proposicions proteccionistes d'UM per tal d'evitar la desfeta que es veia venir. Com així no ho vol recordar ningú això?

Esperaré amb candeletes que em cridin a explicar la història. Vaig ser el primer en repicar veus d'alarma de la usurpació que s'acostava. Esperaré que em cridin, sí, però ho faré d'assegut, perquè no crec que ho facin. No els hi agradaria gens allò que haurien d'escoltar els còmplices actius de l'endemesa. Hi ha noms i llinatges de polítics concrets que tenen responsabilitat directa, per desídia i negligència activa, en allò que ha passat. Només cal anar als diaris de sessions per certificar com Manera i Alorda rebutjaren les sensates propostes de Josep Melià. El varen menystenir amb una condescendència paternalista que desemmascara una molt greu i temerària irresponsabilitat. Assumiran l'autoria de la desfeta els qui rebutjaren posar-hi dics de contenció? Ara, a misses dites i quan no hi ha remei, no té cap mèrit constatar el robatori i esqueixar-se la camisa. Allò que calia era atendre els avisos i no ho feren. Hi ha noms retratats en el Parlament, però també alts responsables polítics amb qui em vaig entrevistar i que feren l'anguila. Qui pot creure que ara assumiran les responsabilitats? Per favor! Com a mínim, que tinguin la decència de no prendre la ciutadania per idiota!

Per a mi aquesta Comissió que es proposa neix morta per dues raons: perquè la convoquen els mateixos responsables d'allò que es vol aclarir (els enterradors, vaja) i perquè només significarà un cost afegit a la ciutadania. Ulls clucs podria escriure les conclusions evasives que emetran i cap a on adreçaran les culpes. De fet, ja les tinc escrites i dipositades a bon lloc, perquè els caçadors caçats romandran ben desemmascarats en aquesta comèdia bufa!

Ai, la hipocresia! Quina farsa! Quanta, quanta, quanta desvergonya! A banda de tudar temps i doblers públics, ja no hi ha res a fer! Tot plegat serà com un pet de femeter, perquè corbs amb corbs no es piquen! Tot i això (cantin papers i mentin barbes), vull que aquesta queixa consti en acta!

Bartomeu Mestre i Sureda, Balutxo

Valoració:2menosmas
Per Una correcció, fa mes de 8 anys

NOSTRADAMUS s'equivoca quan diu n'Arbona. Qui va rebutjar les propostes d'UM per salvaguardar Sa Nostra era n'Alorda. Era aleshores que s'havia d'aturar els peus i s'hi negaren tots: PP, PSOE i PSM. Aquest diari faria bé de reproduir el debat parlamentari. Així podria començar la investigació i, d'entrada, per ser jutge i part, invalidar la participació dels coautors.

Valoració:2menosmas
Per astorat, fa mes de 8 anys

No son responsables per omisió, sino per acció irresponsable i d'aixó en sap el net Nostradamus. I ara que tenim el breverol n'hi ha que cerquen la cervellera.

Valoració:3menosmas
Per j, fa mes de 8 anys

cap país és pot anomenar com a tal,sense un poder
finaner propi.
Condena per els responsables per acció i por omissió,
de la desaparició de SA NOSTRA.

Valoració:4menosmas
Per sebastia, fa mes de 8 anys

Es una molt bona iniciativa del grup parlamentari mes.

Valoració:2menosmas
Per Idò sí, fa mes de 8 anys

Qualcú hi degué guanyar milions. Això també podria ser corrupció.

Valoració:5menosmas
Per Carles Amanerat, fa mes de 8 anys

Aquella proposta de UM va ser rebutjada per tothom. Va aconseguir una unanimitat en contra difícil d'aconseguir en aquells temps. Clar que el PP, PSOE i PSM tenien el seus peons en la dirección i el Consell d'Administració ben remunerats!

Valoració:10menosmas
Per Nostradamus, fa mes de 8 anys

Quan, ABANS DE LA DESFETA, Josep Melià d'UM va fer una proposició de llei proteccionista per evitar que Sa Nostra fos xuclada i sotmesa, TOTHOM li va girar l'esquena. Cal dir que governava el segon pacte de progrés i que els "líders" que rebutjaren aquella sensata proposta foren Carles Manera del PSOE i n'Arbona de MES. Del PP, no cal ni parlar-ne!
Ara s'han deixondit? A misses dites? Quan ja no hi ha remei?

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente