algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Carnaval de corrupció

El jutge Castro va admetre ahir la personació de MÉS com acusació particular en el cas Son Espases. Cal recordar que va ser MÉS, de la mà de na Fina Santiago, qui va proposar, entre laments i picabaralles entre PP i PSOE, la comissió d'investigació celebrada als darrers mesos de la passada legislatura.

Una comissió que com vaig dir en el seu dia, a més d'aportar dades interessants de cara al procediment judicial obert, va suposar un canvi important en el devenir polític de la nostra illa, ja que per primera vegada havien de comparèixer davant la seu de la sobirania popular, davant del Parlament, els poders econòmics i els pressumptes corruptors o beneficiats d'una de les trames que han sortit més cares a la ciutadania d'aquesta terra, encara que hagi estat per fer un hospital i no un velòdrom: 800 milions d'euros a pagar en 30 anys, sense comptar interessos del deute. De corruptes, ja en tenim un bon parell, a la de Palma i a altres presons, però els corruptors se'n solen anar de rosetes, i aquesta vegada no hauria de ser així. Per allà desfilaren incòmodes Florentino Pérez, el marquès de Villar-Mir i l'empresari Cursach, entre d'altres.

Aquesta resolució arriba en els mateixos dies en què s'ha destapat la trama valenciana batiada com «operació Taula», que com el cas Son Espases o el cas Bàrcenas posa en evidència els vincles de tot l'entramat de corrupció amb el finançament del PP i les seves campanyes electorals, i ha convertit Rita Barberà «una militant més», com si no hagués estat un dels referents més visibles del partit no sols a València sinó a Espanya. S'ha de tenir una desvergonya infinita per ser Rajoy i no assumir ni un milígram de responsabilitat política per la llista, també infinita, de casos de corrupció que han acabat de posar el PP en quarentena mentre mirava de cercar socis per governar a l'estat.

I aquests dies es reprèn el judici pel cas Nóos, després que s'hagi desestimat l'aplicació de l'anomenada «doctrina Botín» a la infanta, que hagués suposat una clara vulneració del principi d'igualtat, perquè ningú amb dos dits de seny pot defensar que Cristina de Borbó era una simple espectadora i que el seu home feia i desfeia en societats empresarials i comptes bancaris compartits, i que la facilitat amb què se li obria la porta de moltes institucions i se li abocaven doblers no tenia res a veure amb ser qui era.

La «festa» s'ha acabat, i toca passar comptes. Personatges que fins i tot bravejaven amb la seva impunitat desfilen pels jutjats, gràcies a jutges i fiscals anticorrupció sense por a tocar senyorets ni oligarques, i gràcies també a la denúncia política i el malestar social. Esperem que també, i a pesar de Santa Rita, qualque dia retornin els doblers que eren de tots i varen fer seus.

Aquí teniu l'enllaç a l'informe de MÉS sobre la comissió d'investigació de Son Espases: http://www.mespermallorca.cat/IMG/pdf/20150305_conclusions_son_espases_definitiu.pdf

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.