lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Ara va de bo

Dimarts prolífic: la Unió Europea signa amb Kosovo l’Acord d’Estabilització i Associació, que té com a objectiu millorar les relacions europees amb Pristina i impulsar reformes que l’acostin a Brussel·les tot i que l’Estat espanyol i quatre països més encara no reconeixen la independència proclamada unilateralment el 17 de febrer del 2008.

Després d'una dotzena llarga de declaracions de sobirania, amb un alt valor simbòlic, però només amb valor simbòlic, a la fi sembla que el Parlament del Principat de Catalunya en votarà una amb mesures concretes. Dimarts matí, els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP registraren una proposta de declaració que ha de servir per a marcar l’inici de la legislatura de transició cap a la proclamació de la república catalana.

Aquesta vegada no es tracta d'una declaració d'intencions, sinó que conté propostes ben concretes i que, en realitat, signifiquen l'exercici de la independència des de ja mateix:

  • «L’obertura d’un procés constituent no subordinat.»

  • «L’inici del procés de creació de l’estat català independent en forma de república.»

  • «L’obertura d’un procés constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana.»

  • «Iniciar en el termini màxim de trenta dies la tramitació de les lleis de procés constituent, de seguretat social i d’hisenda pública.»

  • «El Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional...»

  • «Insta el futur govern a complir exclusivament aquelles normes o mandats emanats d’aquesta Cambra, legítima i democràtica, a fi de blindar els drets fonamentals que puguin estar afectats per decisions de les institucions de l’Estat espanyol.»

  • «Declara la voluntat d’inici de negociacions per tal de fer efectiu el mandat democràtic de creació d’una estat català independent en forma de República i, així mateix, ho posa en coneixement de l’Estat espanyol, de la Unió Europea i del conjunt de la comunitat internacional.»

Es poden dir més coses, però no es poden dir més clares.

Ara va de bo. La independència ha començat a concretar-se.

I com a colofó al dimarts, una brillant i oportuna piulada de la Ambaixadora sueca a Espanya: «Avui fa 110 anys es va dissoldre la unió entre Suècia i Noruega d'una manera tranquil·la i acordada i la cooperació nòrdica creix».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per fanatismo adoctrinado, fa mes de 8 anys

Pero del bochornoso espectáculo dado por el ex, de su mujer y de uno de sus hijos, no dices nada. Ahora ya están todo imputados. Y tu callando. ¿Es esta la prensa que proponeis?.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

Brillant el parlament català! Visca l'assertivitat i les maneres d'un estat modern. Això és voler solucionar. I qui diu que no es pugui cooperar entre els dos estats? Ah, clar, l'estat espanyol ho deu dir...

L'espanyol: un exemple d'exactament el contrari.

Valoració:7menosmas
Per Asebre, fa mes de 8 anys

El ridícul espanyol està per tot arreu, miris on miris.
Jo no vull formar part d´un estat que fa vergonya. Segur que independents ho resolem tot millor.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente