cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
20°

Germà Bel i el fracàs

Dimecres vaig poder assistir, a Barcelona, a la presentació d'alguns dels personatges destacats de la societat civil del Principat de Catalunya que aniran als primers llocs de les llistes electorals de Junts pel Sí.

Els arguments pels quals han acceptat el repte d'anar a aquestes llistes electorals, que varen  desgranar durant l'acte, eren a parts iguals, emotius i intel·ligents. Des de Lluís Llach que ha posat la banda sonora a la presa de consciència de milers de catalans, a Muriel Casals que s'hi ha vist obligada per coherència, passant per l'economista Oriol Amat, que tot i que va confessar que havia rebutjat la idea i que va acabar acceptant perquè el seu pare li va demanar "amb la mar al cor", o per Eduardo Reyes, número sis per a Barcelona que va explicar en castellà: "Jo diria que el compromís el vaig començar a agafar l’Onze de Setembre del 1977, quan vaig anar a la manifestació amb la meva filla al coll i vaig veure que Catalunya era especial. Crec que no hem de fallar, perquè com van fer els nostres pares, volem un futur millor per als nostres fills".
El relat que em va colpir més i em va provocar més reflexions va ser el del cap de llista per  Tarragona, l’economista Germà Bel, que va explicar que des dels desset anys estava en política, que va arribar a ser diputat del grup parlamentari Socialista al Congrés espanyol i que sempre havia intentar canviar Espanya per afavorir l'encaix de Catalunya... I que després de tant de temps i de tants d'intents, sentia que havia fracassat... Després d'aquest fracàs, ara creu que l'única sortida possible és la independència.
Segur que els exmilitants del PSC i també d'Unió Democràtica, que eren entre el públic s'hi sentiren plenament identificats.
I desenes de milers de catalans, també.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per regor, fa mes de 8 anys

¿Y tú cómo sabes que los que escriben en el idioma de los 500 millones son "trolls"?. Yo, en tu lugar, los buscaría en entornos muy próximos.

Tanto defender al idioma del invasor, del conquistador en definitiva, y a las primeras de cambio os descolgais con palabritas extranjeras. ¿Qué, es que no teneis de propias?

Valoració:0menosmas
Per Roger, fa mes de 8 anys

Allò que molesta més els trolls (aquests que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant- o que valorin els seus comentaris en vermell; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:5menosmas
Per gàver, fa mes de 8 anys

Tú si que estàs buit de butza i de mollera.

Valoració:-21menosmas
Per almogàver, fa mes de 8 anys

No respongueu als necis segurs que escriuen en foraster monolingüe i que tant els agrada espiar per aquest diari. Feu-los el buit, ignorau-los!!!

Valoració:31menosmas
Per segur, fa mes de 8 anys

Pues yo espero todo lo contrario. El mio está en plena vigencia. Y me sirve para muchísimas cosas.

Mientes como un bellaco diciendo que lo llevas caducado desde hace años.

Valoració:0menosmas
Per reguant, fa mes de 8 anys

El meu dni fa anys que el porto caducat. Pel que em serveix, ara espero fer-lo definitiu i en català.

Valoració:11menosmas
Per seguret, fa mes de 8 anys

He mirat el meu DNI i diu que caduca a finals d'enguany!

Valoració:11menosmas
Per segur, fa mes de 8 anys

También se fueron, lógico, de Francia, de Holanda, de Italia, de Portugal, del Reino Unido, de Bélgica, de Alemania etc.

Sigo insistiendo. Mírate el fondo de los bolsillos y dime que DNI llevas.

Las leyes españolas tienen resortes y posibilidades de dejar de ser español sino quieres serlo. Pero nadie lo hace ¿Por qué?.

Valoració:0menosmas
Per segur?, fa mes de 8 anys

Si després de tants pobles com s´han escapat encara no saps la resposta, no crec que estiguis en condicions de dir-li "necio" a ningú.

Valoració:12menosmas
Per segur, fa mes de 8 anys

Al de más abajo.- Mirate en los bolsillos y te darás cuenta del DNI que llevas. Necio.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente