algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

D’adversaris i enemics

Si una cosa bona podem reconèixer a l’immediat expresidente Bauzá i el seu clan endòfob és el fet d’haver-nos reconegut com a adversari polític. Així ho va tornar a demostrar ahir referint-se directament al SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans). En temps de l’ara presoner Jaume Matas, l’habilitat comunicativa del govern amb més corruptes de la història o bé ens obviava o bé ens deixava com un reducte de radicals marginals. Ara no.

Hem tengut el privilegi de ser atesos directament per cans de bou com Ana María Aguiló o Antoni Camps. Ens han dedicat hores i hores, especialment a través de les xarxes socials. Han estat nombroses les declaracions de membres del govern que advertien del perill dels catalanistes, independentistes, esquerranosos i chavistes. Per no parlar de tota la repressió que ens han brindat. Qualsevol executiu sustentat per una majoria absoluta implacable com la que té aquest govern antimallorquí ens hagués marginat absolutament. No hagués atès a les interpel·lacions de quatre punkis. Qualsevol govern format per gent que no tengués coeficient intel·lectual negatiu, és clar.

A tot això, al mateix temps que ens ha concedit l’estatus d’adversaris polítics, nosaltres hem tengut clar que això no ha estat recíproc. Perquè com diu l’amic i poeta Joan Alfons Marí, és impossible tractar d’adversari polític algú que et vol aniquilar, algú que vol destruir el teu poble. Això, com diu Marí, té un altre nom: enemic. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per garsí, fa mes de 8 anys

Som catalans, mai castellanufats !!

Valoració:5menosmas
Per emigrante, fa mes de 8 anys

Enemigos.
Imagino que los que los votaron, también serán enemigos.
La mitad de la población de la isla son enemigos.

.

Valoració:-5menosmas
Per Onofre, fa mes de 8 anys

Estic d'acor, Msrcel, són enemics, però més que això i tot són uns tremends ignorants.

Valoració:11menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

Imperdible el amigo Marcelo hoy, en Ona Mediterrània, llorando porque no los contrata ni Dios.
Ha tenido que emigrar a la capital de Coñalunia.
Y yo me pregunto, por qué será?.
Yo los he escuchado a él y a la "tonta la colleja" y no lo hacen mal.
Ánimo Marcelo, que llega el verano. A lo mejor pilláis algo como teloneros de la Orquesta Sagitario.
Y, si no, bodas, bautizos y comuniones.
Ah, calla que también sois ateos y horizontales y todo eso.

Valoració:-11menosmas
Per pepet, fa mes de 8 anys

Marcel, fill meu, t'ho has de fer mirar abans de que acabis tarat sensa remei. Encara ets jove per haver d´'acabar a un frenopatic.

Valoració:-10menosmas
Per argh, fa mes de 8 anys

Som mallorquins!
Mai catalans!

Valoració:-14menosmas
Per arg, fa mes de 8 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:7menosmas
Per UIB lliure de feixistes, fa mes de 8 anys

Arruix sindicats de "estudiants" pancatalanistes de sa nostar univeristat, enemics de sa nostra terra

Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente