algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Transformar les economies per realitzar els drets

Aquest és el títol de l'Informe de l'ONU Dones, sobre el progrés de les dones al món 2015-2016. El podeu trobar a la seva web, després de vint anys de la cèlebra Conferència a Beijing 1995.

No us faré un resum, millor l'anau el consultau en línia. Allò que crec que hem de reflexionar és sobre les possibilitats que obri aquesta proposta. Transformar les economies: crear més i millors feines per a les dones, reduir les diferències salarials i la segregació ocupacional, enfortir la seguretat dels ingressos de les dones en tot el seu cicle vital, reconèixer, reduir,i redistribuir el treball domèstic no remunerat,invertir en serveis socials amb perspectiva de gènere, maximitzar els recursos destinats a la igualtat sustantiva, ajudar a les organitzacions de dones a exigir els seus drets i a influir en l'agenda pública a tots els nivells, crear un entorn mundial favorable a la realització dels drets de les dones, usar les normes dels drets humans per dissenyar les polítiques i catalitzar el canvi, obtenir evidència empírica que permeti avaluar els avenços en l'àmbit dels drets econòmics i socials de les dones...Vet aquí el decàleg de prioritats per a la intervenció pública,

Les recomanacions d'ONU Dones es dirigeixen als estats membres i a tots els nivells de l'àmbit d'actuació política. En aquesta setmana que comença oficialment la campanya electoral aquí, al nostre país, convé tenir present també aquestes recomanacions.

Hem d'elegir les persones que ostentaran la nostra representació als Ajuntaments, les institucions més properes. Convé pensar en allò que ha significat la política dels retalls a balquena, l'austeritat o austericidi, als nostres municipis. Les dràstiques retallades en ajuts socials, quan ha augmentat la població que els demanda, en ajuts a famílies que tenen fills en edat escolar, en prevenció i informació sobre la violència cap a les dones, cap a les adolescents....

També hem de triar les persones que ens representaran al Consell, l'entitat supramunicipal i també autonòmica. Quasi desaparegut en mans de la Sra Maria Salom, orgullosa d'haver retallat en tot allò que fa referència a igualtat, atenció als joves en risc, i en canvi contenta d'haver fet carreteres innecessàries, com l'ampliació del segon cinturó que hem patit tant, o l'accés al Molinar.

I hem de triar les diputades i els diputats del nostre Parlament, que donarà la majoria necessària per al Govern de les Illes Balears.

Hem de tenir present l'aprimada espectacular dels serveis cap a les dones, la reducció dràstica en els serveis essencials cap a les persones, els ajuts a la dependència, els acomiadaments en educació, amb la conseqüent pèrdua de serveis d'atenció als infants més vulnerables, aquells que tenen necessitats educatives especials. O la supressió de llocs de feina en la sanitat pública, les llargues llistes d'espera, l'afavoriment i promoció cap a la sanitat privada. No oblidem les accions contra la nostra llengua, la catalana, i la nostra cultura.

Convé tenir-ho present a l'hora d'escoltar les promeses electorals d'aquelles persones que fins ara no han tingut cap problema en signar acomiadaments, retallades...i després aparèixer contant mentides per enganar no se sap a quí.

Convé tenir present qui parla d'igualtat, de drets de les dones, qui incorpora propostes polítiques en el sentit de les recomanacions d'ONU Dones, qui es compromet amb la meitat de la població.

Convé tenir present tot això, tant a l'hora d'escoltar com a l'hora de debatre, d'opinar. I no en parlem a l'hora de triar les tres paperetes el proper 24 de maig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.