algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Els docents hem guanyat la batalla de l’opinió pública

Divendres vaig entrar a un comerç del meu poble i el botiguer, sense demanar-li, em va oferir 6 € per a la caixa de resistència. Dissabte, una companya de feina va anar a comprar carn i la carnissera no li va voler cobrar. Dos dies abans, a una altra professora li varen fer descompte a la perruqueria,... La societat s’està solidaritzant més i més amb la vaga dels docents.

De cada cop resulta més evident que José Ramón Bauzá, Joana Camps, Guillem Estarelles i els seus adlàters han perdut la batalla de l’opinió pública. Tal vegada es pensin que la gent és beneita i que es beu totes les mentides que escampen, però no és així. Vivim a una societat on la immensa majoria dels ciutadans saben llegir i tenen memòria. Han anat a escola. Per això no és tan fàcil enganar-los!

Si diuen que cal aplicar el TIL perquè tenen la majoria absoluta i ho havien promès a la campanya, no costa gens treure el seu programa electoral del calaix i veure que no deia res de tot això ans, altrament, afirmava que consensuarien la seva política amb la comunitat educativa.

Si diuen que els professors estam en contra de la seva línia d’actuació per motius polítics, basta escoltar i llegir que en diuen els experts: els professionals, la universitat, els pedagogs, els lingüistes, ... tots aquells que hi entenen s’oposen a la seva reforma educativa encoberta. Tots deuen ser del mateix partit? Ells sí que són tots del mateix partit!

Si diuen que com que tenen la majoria absoluta poden imposar les seves idees, basta llegir que ha passat amb la resolució del Tribunal Superior de Justícia. No importa ser gaire llest per veure que els juristes, inclús la majoria d’aquells que comparteixen els seus objectius, consideren que amb el seu decret llei exprés han vulnerat el procediment democràtic.

Si diuen que volen dialogar, però no ens convoquen amb dia, lloc i hora per encetar les negociacions, i a més a més rebutgen els oferiments de mediació de la UIB, com pot ser mai que els creguin?

Si diuen que només un 22% del professorat fa vaga, però els pares quan duen els infants a escola es troben que només hi ha els serveis mínims, es pensen que són tan beneits que no veuran que han manipulat les dades?

Si diuen que només som els docents que ens oposam al TIL i després els pares llegeixen els comunicats de la FAPA (Federació de Pares d’Alumnes) que donen suport a les reivindicacions del professorat, a qui es pensen que creuran?

Si diuen que defensen els drets dels alumnes i dels pares enfront dels mestres i professors manipuladors, però després incompleixen les resolucions dels consells escolars i es passen pel forro allò que han votat els pares i els alumnes, pot ser mai que els creguin?

Si diuen que els mestres i professors som uns vagos i feim això per allargar les vacances, com poden esperar mai que els creguin si la gent veu que consentim no cobrar per causes únicament pedagògiques, sense demanar augments de sou, que és allò que se sol fer a les vagues?

Si diuen que volen el millor pels nostres alumnes, però seguidament afirmen que si el TIL no funciona, idò ja el llevaran d’aquí a dos anys, no se n’adonen que els ciutadans entenen que volen fer experiments de dubtosa viabilitat amb els seus fills?

Si diuen que nosaltres som quatre rates i que la majoria silenciosa està amb ells, pot ser mai que es pensin que els ciutadans els creuran si veuen les fotos de les nostres manifestacions i hi posen devora les de la seva concentració antivaga a ses Voltes?

Efectivament, tal com va dir n’Isern, en Bauzá és molt valent. I ho és perquè no es rendeix maldament li ho demanin uns i altres, maldament tengui les escoles i els instituts paralitzats, maldament els seus batles li demanin que negocii, maldament els tribunals li diguin que faci un tèntol. Maldament,...

És molt valent. Ho és tant que jo diria que és temerari, un autèntic kamikaze que és capaç d’immolar-se abans que reconèixer que s’ha equivocat. El problema és que tanta valentia, tanta temeritat, ja comença a erosionar la intenció de vot del seu partit. Això només ho aturarà les urnes diu i, és clar que ho aturarà les urnes, però li haurà costat passar a l’oposició! Per valent, o hauríem de dir caparrut? Evidentment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 10 anys

Una part dels docents. Una part dels pares. Una part de la societat. No tothom.
Molta de gent no participa del teatre de vestir-se amb la "contra-samarreta" morada. No ho considera necessari.
Èxit total de la manifestació. Sens dubte! I a les properes eleccions ens veurem les cares. Perquè aquest pic sí que s'ha ultrapassat la mesura, però amb escreix. I el poble, però el poble de bon de ver que parla davant les urnes i no al carrer, li donarà a la ultrasquerra i al separatisme el càstig que es mereix per tot el mal causat.

Valoració:-3menosmas
Per El que importa, fa mes de 10 anys

Sineu, ja pots anar berenant... la vaga ha estat un èxit. Mai més les coses seran el mateix. Mai més cap partit podrà intentar destruir la llengua impunement. Berena, berena...

Valoració:-2menosmas
Per Per molts anys, fa mes de 10 anys

Des de Barcelona, felicito els docents de les Balears! Ha estat magnífic com han aconseguit que la societat els fes costat en una reivindicació justa. Crec que aquesta mobilització marcarà un punt d´inflexió en la recuperació de la dignitat de la pàtria de Ramon Llull, Alcover i tants altres. Com poden dir-se balears, gent com Bauzá, que volen destruir la llengua?

Valoració:13menosmas
Per sineu, fa mes de 10 anys

Pere mateu, sols dirte que es berenar ma va caure benissim. Demá tornaré alla mateix. Gracies per es teu interès.

Valoració:2menosmas
Per pere mateu, fa mes de 10 anys

A Sineu, ves al.l.erta a rebentar.!!

Valoració:0menosmas
Per Rafel, fa mes de 10 anys

Puput, tu ets del PP o què? Com que després de dia 29-S s'ha d'acabar la vaga! Mentre hi hagi un euro a la caixa de resistència ha de continuar. La gent se solidaritza perquè aguantem. Això és el que ens demana la gent i per això ens ajuda. Amb el teu derrotisme te'ns pots anar a porgar fum.

Valoració:-6menosmas
Per Quin Riure, fa mes de 10 anys

A,un segon ... m oblidava de dir-vos que em voteu en negatiu com tant os agrada!

Valoració:-19menosmas
Per Quin Riure !, fa mes de 10 anys

Com m´agrada veure opinions de gent que viu tan allunyada de la realitat, creieu que si 5000 persones es manifesten a favor de lo indefensable ja teniu raó quan us record , que nomes a Mallorca viuen 850.000 persones les quals no diuen res perquè com jo estan a favor. Teniu Fe perquè el Til s imposarà i es lo millor que li ocorre ix a Balears en molt de temps!

Valoració:-22menosmas
Per puput, fa mes de 10 anys

Com diu Jaume LLadó els docents han guanyat la batalla de l'opinió pública.Un exemple entre tants us donaré.El meu germà i la meva cunyada votaren PP en les darreres eleccions i cap d'ells dos-si mes no no el meu germà- no han anat mai a una manifestació en tota la seva vida.Doncs bé, diumenge aniran a la manifestació unitària.Mai no ho hauria pensat jo!
Ara els professors cal que siguin intel.ligents i després de l'acte de diumenge que serà massiu vagin pensant en la post-vaga.Hi ha una caixa de resistència que s'ha de fer servir per continuar la batalla per altres vies.La vaga ha d'haver estat només el primer episodi,però cal fer moltes altres coses com ara denunciar en premsa i mitjans totes les mentides del Govern,anar a la Justícia per denunciar tot allò dubtosament legal,qualsevol arbitrarietat,posar en pública evidència personatges com Antoni Camps,etc.
Després del 29-S s'ha d'acabar la vaga que és el que volen els pares que, fins ara, hi han donat suport.Però no s'ha d'acabar la lluita ni prou fer-s'hi.

Valoració:28menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente