nubes dispersas
  • Màx: 10.62°
  • Mín: 7.47°
10°

Una illa desgraciada

Desgraciada ha de ser per força una terra a la qual li fiquen a la presó la que ha estat la seva presidenta durant dotze anys. La humiliació va molt més enllà del patiment d’una persona subjecta a la igualtat de tots davant la llei, però que esqueixa amargament entre barrots no es veu amb altres que han tingut molt de poder i influències a Madrid, com ara Matas i Urdangarin. La presó és càstig exemplar per a les segones o terceres files, pels que no han trepitjat moqueta al Manzanares, siguin del partit que siguin.  Fes el que fes Munar, i des del màxim respecte a la justícia, el fet és que està privada de llibertat i de dignitat la líder que dotà aquesta illa d’un  himne i que fou capaç d’omplir trenta mil dels seus balcons amb la bandera pròpia.

Ara hi ha lluita implacable contra la corrupció enmig d’una crisi econòmica despietada. Ja no hi han banderes a les finestres, ja ningú no canta La Balanguera. El Consell de Mallorca, motor del canvi durant lustres, és en l’actualitat una institució caricatura, buida de recursos i de continguts, i menyspreada pel qui comanda al Consolat de la Mar, aquest que despenja quadres amb una mà i amb l’altra s’oblida del setanta per cent del seu patrimoni i rendes quan fa les declaracions de béns al Parlament i al Govern. Cinisme pur.

El pitjor del cinisme és la seva immensa capacitat de contagi. No hi ha poble desgraciat que no s’acabi convertint en cínic, la més tètrica forma d’expressar un fracàs col·lectiu, Tanmateix, aquesta és terra de fracassos convertits en humiliacions. L’origen d’aquest drama és la dèria de sacrificar-ho tot per tal de destruir un adversari polític. Només els pobles desgraciats frueixen quan trossegen els seus propis líders, Això no és nou. És més vell que les sandàlies d’espart. Ve d’enforíssim. No hi ha pitjor suïcidi col·lectiu en tota la Història que el protagonitzat pels visigots l’any 711. Convé recordar-ho. Molts nobles, per tal de carregar-se el rei Don Rodrigo, que no era precisament un exemple de virtuts, però sí el seu líder, deixaren entrar pel sud de la Península un exèrcit provinent del Marroc perquè fes una operació de càstig i els permetés enderrocar al seu rei. Els cínics obriren la porta del desastre. Els resultat fou catastròfic. Els marroquins conqueriren la Península, I el que és pitjor, contribuïren a crear, sobre tot en la futura Castella,  un nova forma de cristianisme basat en el fanatisme uniformista i en la idea de la negació i fos necessari l’extermini de tots els que no pensaven com ells i no  es sotmetien a la seva llegua i cultura.

Fa moltíssims d’anys de la mort de Don Rodrigo a Guadalete, un rei carregat de defectes i imperfeccions. Si ho pensam bé, encara pagam avui en dia les conseqüències d’aquell desastre. Segles i segles d’intolerància, guerres, fanatisme  i obtusitat intel·lectual ens contemplen.

Quan a un poble li empresonen a qui l’ha dotat d’himne, orgull per la seva bandera i ha potenciat les seves institucions d’autogovern (per molts de defectes que tingui), ja només li queda el recurs de posar-se en mans dels cínics i  reflexionar, des del silenci dels esclaus, sobre el seu fracàs, engrandit per les cadenes de l’empobriment. Tot d’una haurà de suportar els que, aliats amb els forans per mantenir el poder, li destrueixen llengua, cultura, bandera, institucions i orgull. Això sí: tot fet en nom de la democràcia, l’Estat de Dret i una suposada igualtat davant la llei que no s’acaba de veure clara a la pràctica donada l’existència de privilegiats. Però que si serveix per entendre que només els que toquen poder allà on no es pon el sol es poden situar per sobre de les fredes cadenes de la llei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Madre mía. lo que hay que leer.
A algunos no les importa poner el culo siempre que el enculador (ya no "presunto") sea de su misma cuerda.
Así le va a este país.
Tela marinera.

Valoració:14menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

No sé cap a on partir. Per una banda hi ha es greuge comparatiu entre na Munar, d'un partit que no és d'obediència madrilenya, i de s'altra veig un intent de presentar-la com una versió mallorquina d'en Lluís Companys, que aquest sí que va ser afusellat pes fet de ser president de Catalunya i per haver cedit es poder polític a ses forces anarquistes catalanes (potser per això és encara tan odiat). Hi ha una bona distància entre na Munar i en Mates, però també entre ella i en Companys

Valoració:5menosmas
Per silvio, fa mes de 10 anys

Quin paperot que estau fent. Un ridicul monumental defensant als lladres i corruptes de sa cosa nostra mallorquina.

Valoració:7menosmas
Per MADRILEÑUFO ARRUIX, fa mes de 10 anys

PENSAU-HI SEMPRE!
NO RESPONGUE ESCRITS EN MADRILEÑUFO, SA LLENGUA DE L'IMMIGRANT TALIBAUZÁN!!!!!!!

Valoració:7menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari

Valoració:1menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 10 anys

En Mallorca todos conocemos a María Antonia Munar desde hace muchos años.Tenía mucho poder porque los demás partidos se lo daban, NO el pueblo (Casi nadie votaba a Munar), sino los partidos. Por supuesto, la presidencia del Consell y la del Parlament las obtuvo gracias a sus colegas políticos, tan interesados y corruptos como ella. En fin, quien la hace debe pagarla, y por ello esta señora deberá permanecer entre rejas muchos años.Lo de la ploriferación de sus banderitas de autobombo y las visitas diarias a la peluquería se han acabado para siempre.

Valoració:4menosmas
Per Tronxo, fa mes de 10 anys

No sabia jo que ña MAM tengues 30.000 pisos i poder penjar banderas al seus balcons
Es moros , o be Isam al jawlani quant vengue el 902 a Mallorca ocuparen Mallorca pero no feren net des habitants de sa illa .¿Per. Cert que xerraven aquesta gent de Mallorca entre es segle v i es x?
Esta mes que demostrada sa convivencia de moros jueus i cristians, tant a térras conqueridas pes cristians com pes moros
¿Que te que veure adoptar un himne en fer caláix

Valoració:-5menosmas
Per mallorqui, fa mes de 10 anys

La mafia pancatalanista continua defensant lo indefendible. Estau fent un paperot, feixistes

Valoració:-12menosmas
Per Jordi, fa mes de 10 anys

Joan,
De vegades, després d'una gran destrucció, ve una gran reconstrucció.
Després de la Segona Guerra Mundial, que va deixar Europa sencera feta un caramull de cendra, en quinze anys, a la mitja part occidental d'aquest continent, hi va sorgir una de les regions més pròsperes i amb més benestar del Planeta.
Hem de procurar que, en petit, després de la destrucció del país que projecten i despleguen implacablement els radicals espanyols, véngui una reconstrucció esplendorosa.

Valoració:5menosmas
Per Ropit., fa mes de 10 anys

I per a més desgràcia, això:
Ja sé que no ve al cas, però...
Pels qui estimam Mallorca i no la volem veure de cada vegada més, feta un no res.
Qui pot entendre això!
"Diario de Mallorca" d'ahir 6 agost 2013. pag. 3
"Los Guías de otras Comunidades Autónomas podrán ejercer en la Isla de Mallorca sin demostrar que la conocen ni pasar ningún exàmen".
Contuberni entre en Montoro i en Gómez.
En sentiran de disbarats els pobres turistes!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente