algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

I ara, els serveis socials

Bauzá no perd la llet pel rostoll. Li queden poc menys de dos anys per acabar la feina que li encarregaren. Ha ferit gairebé de mort l'educació pública que ens iguala, ha liquidat la cultura que ens enriqueix, ha posat a la venda el territori que ens arrela, ha esquarterat la llengua que ens identifica, ha allunyat la sanitat pública de la universalitat que ens dignifica i ara posarà els serveis socials, que qualifiquen la nostra solidaritat intergeneracional i interclassista, lluny de l'interès comú.

No sé si per això el votaren tots aquells que li feren confiança a les urnes. Del que estic segur és de que per això el permeteren arribar a aquest lloc els poderosos que ara veuran com l'escola pública prepararà mà d'obra millor qualificada per treballar en llocs lluny de la competència amb els seus fills, que la incultura ens reduirà a ésser productius, que tot el territori és mercaderia per a uns pocs, que la pèrdua del català ens eliminarà el nexe del passat amb el futur, que la sanitat serà la propera bimbolla on fer negoci comerciant amb la salut i que els serveis socials esdevendran un balanç comptable adornat amb la condescendència de la beneficència dels poderosos.

Un món diferent, que ja fa més rics als rics i més pobres a la resta. Un món on les normes són a la mida dels interessos de la casta dominant. Un món feudal on els marquesats són les direccions generals d'empreses i serveis privatitzats. Un món anterior a la revolució industrial però amb televisor de plasma i smartphone.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ropit., fa mes de 10 anys

La història ja ens ha mostrat la solució: el 14 de juliol a la França de 1789, i l'Octubre de 1917 a Rússia, entre altres.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente