algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

'Operación Triunfo'

La proposició no de llei del PP del País Valencià per reinventar la història i la lingüística ha entrat a les Corts Valencianes per la via d'especial urgència. És el que passa quan la diarrea empeny, que la urgència no és una opció qüestionable. Després d'uns anys de dissimular ser un país de terrosos, que preteníem una pàtina cultural que ens fes abandonar momentàniament el complex d'inferioritat amb els veïns europeus, tornam a l'exacerbació patriòtica de demostrar-nos guarans i ventar l'actitud d'autèntics verros com a senya d'identitat.

Un país que expulsa la generació més ben preparada de la seva història, la humilia assegurant que ha estat educada en la ganduleria i el 'bonisme', que tanca centres d'investigació i colla escoles i universitats necessita reivindicar la incultura per no caure en l'esquizofrènia col·lectiva. El nostre 'esperpent' particular, l'apotecari Bauzá, inicià el desacomplexat camí amb timidesa; tot s'ha de dir. Ni ell estava segur de viure en un país tan incult, tot i que s'envoltà de mostres exemplars. Però, quan comprovà que li feien bulla, l'esperonaven talment legionaris folls i li repetien i multiplicaven les seves afirmacions acientífiques, s'amollà i sortí de l'arnat armari de la història mal enterrada i assegurà a tord i a dret que "España y yo somos así, señora". Así, volia dir bravejadors del poc saber i ignorants cofois.

Aquesta 'Operación Triunfo' l'elevà als altars de les TDT i, pel que es veu, generà enveges. Primer, varen ser els seus companys aragonesos que, animats per l'èxit del postulant, s'inventaren el LAPAO sense la més mínima recança ni a l'absurd del neologisme. Ara, els companys de Gürtel valencians, s'amollen el blaverisme reprimit i milloren la pitjor de les versions que tenia. Ni més ni menys que ara el valencià no només no és català sinó que arrela en l'iber. Orgullosos de no ser de la casta dèbil dels intel·lectuals, alcen l'espasa de la barbàrie amb la joia de poder tornar a cridar "muera la inteligencia!" alliberats del corser d'europeus cults que tan els constrenyia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

"Polaco" i "lapao", nom de dos idiomes estrangers amb què es designa es català, curiós

Per cert, aquest article i es d'en Rafel Crespí, amb cites millanastrainesques

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente