muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Espionatge: coincidència

El PP nega que espiàs jutges i fiscals que el 2010 investigaven a Jaume Matas, entre d'altres membres d'aquest partit. Però curiosament, els dretans del diari La Gaceta i la cadena televisiva Intereconomia informaren, uns mesos després de la intervenció de l'agència de detectius contactada pel PP, de suposades irregularitats fiscals en la compra d'un àtic per part del fiscal anticorrupció Juan Carrau i de suposats intervencions del fiscal Pedro Horrach en un intent de compra d'una empresa a l'Argentina per part de l'empresa familiar d'Horrach. Aquelles denúncies acabaren en no res, però ara molta gent vol saber d'on sortiren aquestes informacions. L'agència de detectius, que se sàpiga, no subministrà informació sensible que afectàs el PSIB o MÉS. Per aquell temps, Bauzá s'entrevistà a Palma amb l'exfiscal Gordillo, al que contractaren com a misser perquè revisàs els expedients d'escàndols de corrupció en què estava immers el PP. El dinar es celebrà al restaurant del Club Nàutic.

Sandra: ¡Que viva España! Aquesta setmana es concediren uns premis de dibuix infantil al centre de majors del carrer dels Oms. Hi acudí la consellera de Serveis Socials, la rodriguista Sandra Fernández. Tothom quedà amb la boca oberta: els impresos que informaven de l'acte estaven escrits només en castellà (res de trilingüisme). A més, quan arribà la consellera sonà el pas doble "¡Que viva España!". En conjunt, va ser tot un espectacle d'antinormalització lingüística de bandera, traca i mocador.

Les faroles de Palma. Hi ha nervis entre les empreses de manteniment de Palma. Cort és a punt de convocar el concurs públic pel manteniment de la immensa xarxa de faroles de Palma. Es parla d'una milionada, sobre tot si el concurs inclou finalment cuidar de l'electrificació d'importants edificis municipals.

Cadena humana de 150 quilòmetres. La recentment constituïda Plataforma pel Dret a Decidir d'Euskadi vol organitzar la cadena humana més gran mai vista. Hi haurien de participar, com a mínim, 50.000 persones, i uniria la ciutat de Mondragó (Vall de Loyola) amb Iruña (Pamplona), en total 150 quilòmetres. Els organitzadors consideren que tendria un impacte internacional molt més gran que una manifestació. La mobilització a Euskadi comença a ser gran, seguint el que està passant a Catalunya. Dins aquest context, el president d'Esquerra a Mallorca, Joan Lladó, pronuncià ahir a l'Herriko Taberna d'Arrigorriaga, a prop de Bilbao, una conferència sobre la situació a Balears, amb especial menció al problema lingüístic i la postura del PP. L'acte va ser organitzat per Bildu.

Can Olesa, hotel? Per Cort s'ha escampat el rumor que qualcú s'hauria interessat en convertir l'emblemàtic palau de Can Olesa (al carrer Morey) en hotel de ciutat. Aquest palau té un dels patis més coneguts de Palma, admirat per tots els turistes que visiten el casc antic. Funcionaris de Cort comenten que la reactivació econòmica s'està notant, precisament per les reconversions d'antics casals en instal·lacions hoteleres. Ja n'han obert alguns de nous i hi ha moviments a altres bandes. Es diu que la inversió total per comprar, reconvertir i obrir un casal amb negoci hostaler està, de mitjana, al voltant dels tres milions d'euros.

Platja de Palma. Cort haurà d'acceptar, li agradi o no, el decret Delgado que permet fer créixer dues alçades als hotels de la Plaja de Palma. El Pla General de Ciutat està subordinat a la normativa del Govern, encara que sigui per decret. A sobre, el Consolat té capacitat jurídica per, en circumstàncies especials, atorgar llicències d'obres sense comptar amb els municipis. Això significa que Carlos Delgado, i no Isern, s'està convertint en rei de la Palma del present i del futur

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Si 50.000 persones han d'abarcar 150 km, és a dir, 150.000 m, això vol dir que una persona tota sola ocuparia 3 m. És aixó possible?

Valoració:1menosmas
Per Concís, fa mes de 10 anys

Que lleig això d'augmentar pisos als edificis de la Platja de Palma. Que lleeeeig.

Valoració:2menosmas
Per mallork, fa mes de 10 anys

Els catalanoparlants normalment no tenim problemes en fer servir les llengues que coneixem. Tenim clar, aixó si, quina es la nostra, es indiferent quina llengua va fer servir a Euskadi, el Sr. LLadó. Les llengues son per comunicarse. No per crear conflictes. La meva primera llengua es el català de Mallorca. La resta de llengues que conec em serveixen per donarme a entendre on no el coneixen.

Valoració:3menosmas
Per Moner, fa mes de 10 anys

¿En quina llengua va pronucià el Senyor Llado la confència sobre el problema lingüistic a Balears? En català, en castellà o euskera?.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente