cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

El Pi se'n pot aprofitar

El desgavell que ha armat Bauzá amb la qüestió lingüística i amb el menyspreu que demostra envers el seu propi partit son cent cavalls de força per a El Pi. Els dirigents d'aquesta formació continuen centrats en fer feina fosca d'enfortiment intern i de cohesionar les seves agrupacions arreu de les Balears. No volen fer renou i esperen l'any que ve per sorgir amb empenta, autoritat moral i credibilitat.

Però tal volta pequin de prudents, o el que és pitjor, de tímids. Cada cop que Bauzá fa una madrilenyada son centenars els membre del PP que, de manera callada, miren de reüll cap a la formació de Font, Melià i Pastor. Molts d'ells estan esperant un senyal per donar el salt o, almanco, per fer sentir la seva discrepància amb Bauzá. Llevat de l'ala més centralista i castellanista, el gruix del PP balear veu clarament que caminen de manera inexorable cap a una derrota electoral el 2015. Bauzá presideix el partit com un quarter i ell fos a la vegada el general i el corneta.

Té gent demoralitzada i abandonada de punta a punta de l'Arxipèlag. És per això que no s'acaba d'entendre tanta prudència, sobre tot per part de Jaume Font, que es coneix com ningú les interioritats de la formació popular. Gent de El Pi afirma, en privat, que s'ha d'anar alerta a rebre un empatx de persones del PP i que és millor comptar amb elements nous que arribin per primer cop a la política. Aquesta teoria és bona en circumstàncies normals, no enmig de l'actual i ferotge crisi econòmica i mentre el gruix de les basses populars es senten orfes de lideratge i veuen que el seu partit va a la deriva.

El Pi hauria de ser més hàbil en les actuals circumstàncies. Per poc que s'esforçassin, Bauzá perdria aviat herba sota els peus, i més tard perdria les sabates i els peus. Això si, mantindria la mirada freda i distant de meyspreu cap els seus inferiors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ca de Bou, fa mes de 10 anys

Tens raó @PInero, com més amunt pugi, més gros serà el batut.

Valoració:-1menosmas
Per Magda, fa mes de 10 anys

El PI és UM camuflada.En Font, en Melià,i a més a més...EN PASTOR.Quina tropa!

Valoració:9menosmas
Per PInero, fa mes de 10 anys

@ianekin: D'acord el que tu diguis, sense voler ofendre veig que ho dius bastant cremat... Jo he mirat d'explicar-ho amb la major objectivitat possible. És evident que uns se graten s'esquena amb sos altres (sectors) pero hem de saber diferenciar-los... En fi tampoc vull fer-ne d'això una discussió eterna, però hi ha molts de papers pq el PP de les Illes sofreixi rotures internes, tant cap a UPyD com a el PI.

@Ca de Bou: Pq una cosa es ser valent i una altra cosa es ser beneit, si en Pastor va votar en contra era pq sabia que no li fotrien la batlia de Manacor, però els altres diputats qualque interès deuen tenir per quedar-hi, evidentment. S i que es vera, a n'en Bauzá li haurien d'haver estirat ses orelles, però bé com més alt voli més mal se farà.

Valoració:5menosmas
Per Ca de Bou, fa mes de 10 anys

Idò no sé que esperen. Si n'hi molts que haguessin volgut fer, quan va ser el moment, el mateix que va fer en Toni Pastor, em deman per què no foren abastament valents? Ara no estaríem així. Tenen bastanta part de culpa de què el president Bauçà hagi agafat tantes ales.

Valoració:-1menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

@pinero: no hi ha tal cosa com "característiques del PP balear". En voler canvien el personal i llestos, i el sector que li dóna les característiques que dius no te res a piular, pot dir missa. El PP és el PP, i punt. Anam errats si creim que podem canviar la natura de les organitzacions. El que hem de fer és saber a quines organitzacions volem pertènyer.

És com aquella que es casa amb un home perquè creu que el pot canviar. Malament! El que s'ha de fer és estar amb algú que ja és com tu vols que sigui la teva parella, no agafar-ne un i modelar-lo. I si t'equivoques de persona, has de deixar-ho córrer, no intentar canviar-lo.

Valoració:-4menosmas
Per PInero, fa mes de 10 anys

El partit en si clar que es espanyolista, però el sector regionalista tampoc se'n van a dormir amb una rojigualda com en Delgado. Això tampoc vol dir que aquest sector (R) s'obsesioni per la llengua. En Bauzá per exemple ha volgut canviar la natura dl PP balear, tot i ser una sucursal del nacional, té unes característiques pròpies. Veure com en Jorge Campos titlla de nacionalista en Pere Rotger n'és un exemple, i és que no canviaran sa camisa perque si, no els hi surt a compte. Si el PI comença a trepitjar els talons al PP, al sector R no li quedarà més remei que controlar el partit i mirar d'aguantar el sector E (que no se'n vagui a UPyD) o emigrar a el PI.

Valoració:2menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

@pinero: jo no ho crec això. Les persones que hi estan dins potser si que són com dius, però el partit en si no ho és així, i és una equivocació voler-lo convertir. S'han de mudar de partit, no voler canviar la natura real del PP. El PP és espanyol, i espanyol quedarà, amb tot el que això implica, que és molt i no precisament favorable a la nostra identitiat.

Valoració:-1menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

@xim: no ho crec, jo pens que la gent als pobles continuarà votant a la mateixa persona que abans era del PP si es passa a el Pi per questions d'incompatibilitat identitària.

Tots els que estan al PP i no estan d'acord amb en Baussà haurien de fer un exercici de coherència i abandonar el PP.

Però és difícil que la gent prengui decisions de canvi tan grosses. Això és cert per tothom, però més especialment en gent conservadora, que per definició encara serà més difícil de moure.

I demanar coherència és demanar moooolt! I valentia...

Però això necessitam. I si els militants del PP que són conservadors però ara comencen a veure que s'han equivocat de partit, i que és impossible que el llop o la mona canvïin la seva natura per més que es vesteixi d'ovella o de seda, haurien de ser valents i coherents, i saber que no perdran la feina segurament, al contrari, si són valents tendran els seus votants i encara un parell més.

Però si, la gent que ha votat PP a les darreres, molta venia de votar UM... per tant canviaran, i tant. El que s'ha d'aconseguir és que el PP es quedi només amb els seus votants autèntics, que d'haver, n'hi ha. Però són ben poquets!

Valoració:0menosmas
Per Desvetlat, fa mes de 10 anys

@Pinero, no ho sé, són al poder. I quan són al poder callen. Ha de ser que se sentin prou arraconats per la gomina i el dels testicles al cap.

Valoració:-1menosmas
Per PInero, fa mes de 10 anys

@Pau Dins política no tot surt per la televisió. Segurament s'està preparant la sortida de Bauzá, cercant un candidat del sector regionalista que torni a cohesionar el partit. Ben pensat, aquest sector tira més cap a el PI que cap a UPyD, al contrari que el sector espanyolista, liderat per Delgado més que per Bauzá. A més a més, és lògic que facin renou, volen perpetuar-se a les riendes del partit, tot i que el sector regionalista encara és el més nombrós.

M'hi jugaria lo que fos que al proper congrés del PPIB i haurà bastanta tensió.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente