algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 18°
18°

Trilingüisme als tribunals

Fonts de MÉS afirmen que continuaran endavant amb tota la contundència possible amb el recurs contenciós contra el decret de trilingüisme de Bauzá. Tot i així, consideren que poc es podrà fer ja que "aquests tipus de procediments solen durar tres anys. No hi haurà sentència fins bastant després de les pròximes eleccions, i aleshores nosaltres ja l'haurem derogat". Almanco no els falta l'optimisme de pensar que el 2015 tornaran a governar.

Més decisió. Per cert que dins MÉS s'està parlant d'incrementar l'empenta en defensa de la llengua pròpia i de posar-se de manera més decidida al capdavant de tot el moviment social que s'oposa a la involució en el camp educatiu. Aquesta formació és la que es troba en més bona disposició per dur endavant la tasca.

Reforma del Senat. Diuen dins el PSIB que l'expresident Antich continua molt capficat en la reforma del Senat, una tasca teòrica que els socialistes balears ja inclouen en el seu projecte federalista. Sembla ser que Rubalcaba es mostra obert en aquesta qüestió i que podria ser una de les grans ofertes de cara a les eleccions generals del 2015. Manca molt de temps, però el PSOE no vol deixar res a la improvisació. Es comenta que a Madrid "s'escolten molt a Antich, no de bades ha estat dues vegades president autonòmic".

La troika. Fonts del PP asseguren que la troika composada pel vicepresident Antonio Gómez i els dos alts càrrecs del Consolat Javier Fons i Martí Juaneda "cada vegada comanden més i tenen una influència més gran sobre Bauzá". No poques de les darrers decisions del president durien el segell de "la troika". Per exemple: l'acostament als rodriguistes amb el nomenament de Sandra Fernández com a consellera de Serveis Socials. També es recorda que el nou secretari autonòmic d'Educació, l'ara tot poderós Guillem Estarellas, manté una gran relaciò amb Martí Juaneda. Això explicaria l'ascens cada cop més imparable del bunyolí.

L'hotel del Palau. Regidors de MÉS, amb Antoni Verger al capdavant, s'han reunit recentment amb membres de la Federació Hotelera. Aquests empresaris comunicaren que ara mateix veuen "incomprable" l'hotel annex al palau de congressos. Afirmen que estant aferrat a l'autopista i amb les habitacions sense terrasses "ara mateix seria un molt mal negoci". L'equip de govern de Cort el vol vendre per tenir doblers per acabar les obres del palau, però l'hotel totsol, ara mateix, és molt mal de vendre. Cort està canviant la qualificació de l'establiment perquè passi d'equipament a bé patrimonial.

Consell: vint milions. El Consell de Mallorca es gastarà aviat vint milions d'euros en la construcció de l'enllaç viari entre El Molinar i l'autopista de Llucmajor. Fonts de l'esquerra consideren que, ja que no hi han doblers, "seria molt més intel·ligent invertir aquests recursos en, per exemple, fer el bulevard de la façana marítima, reduint carrils i fent una inversió molt més important des d'una perspectiva turística".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ja n'hi ha prou!, fa mes de 10 anys

Després de tres-cents anys d'imposició de l'espanyol triem, ara, en llibertat, que la llengua en què volem viure, de manera activa o passiva, és la catalana; que no vénguin aquests forasters, que pretenen viure entre nosaltres sense necessitar la llengua del país on han vingut a viure, a demanar o exigir que visquem en la seva i que la utilitzem per a parlar-hi o entendre'ls o per a publicitat, mitjans de comunicació, espectacles, llibres, resta de productes culturals i qualsevol altra activitat de la vida.

Valoració:12menosmas
Per Ja n'hi ha prou!, fa mes de 10 anys

Perdonau l'errada, volia dir "vénguin".

Valoració:-10menosmas
Per Ja n'hi ha prou!, fa mes de 10 anys

Després de tres-cents anys d'imposició de l'espanyol triem, ara, en llibertat, que la llengua en què volem viure, de manera activa o passiva, és la catalana; que no venguin aquests forasters, que pretenen viure entre nosaltres sense necessitar la llengua del país on han vingut a viure, a demanar o exigir que visquem en la seva i que la utilitzem per a parlar-hi o entendre'ls o per a publicitat, mitjans de comunicació, espectacles, llibres, resta de productes culturals i qualsevol altra activitat de la vida.

Valoració:12menosmas
Per Català, únic idioma oficial!, fa mes de 10 anys

No només hauran de derogar aquest decret; també hauran de declarar l'oficialitat única del català.

Valoració:11menosmas
Per Esparver, fa mes de 10 anys

"aquests tipus de procediments solen durar tres anys. No hi haurà sentència fins bastant després de les pròximes eleccions, i aleshores nosaltres ja l'haurem derogat". Alguns no sols esperam la derogació del trilingüisme sinó també la recuperació de l'espai social, cultural i polític perdut per la nostra llengua fent, per exemple, que el català torni a ser un requisit per ocupar una plaça en el sector públic.

Valoració:10menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 10 anys

No és "troika", és "troica".

Valoració:8menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

@ Aquí en català!

no ets més beneit perque Deu no ha volgut.
En sa teva llengo t´ho dic, cap de fava

Valoració:-28menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:17menosmas
Per mallorquin, fa mes de 10 anys

"No hi haurà sentència fins bastant després de les pròximes eleccions, i aleshores nosaltres ja l'haurem derogat".

Hay que reconocer que para ser catalanistas, estos tios son unos cachondos mentales.

Valoració:5menosmas
Per Concís, fa mes de 10 anys

El senat només admet una reforma: TANCAMENT. I és urgent.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente