algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
28°

Don José Ramón i la picaresca

Un dia d'aquests, don José Ramón va declarar que no pot ser que n'hi hagi d'apuntats a les llistes de l'atur del SOIB "per cobrar" i "esperant que no el cridin".

Beníssim, no hi ha res a dir. Ara bé: que no perdi de vista que també n'hi ha, en el SOIB, que van ben endarrer de fer feina i que no en troben per molta que en cerquin. I que també hi ha qualque empresari (empresari, no: qualque aprofitat) a qui també va bé llogar-ne qualcun de l'atur sense donar-lo d'alta i pagar-li les hores més barates. S'ha de dir tot. Pertot n'hi ha de necessitats i pertot n'hi ha d'aprofitats.

I sobretot: això que don José Ramón té tan clar a nivell individual, ho deu tenir tan clar a nivell territorial? Ho vénc a dir perquè les Balears -i el Principat- tenim les mamelles que ens fan sang de tant de munyir-nos-les l'Estat sense pietat un exercici darrere l'altre, un decenni darrere l'altre, tant si comanda el PP com si comanda el PSOE, tant si hi ha crisi com si hi ha bonança.

No hi ha igualment territoris que, en lloc de dur homenia en crear indústria, d'explotar l'agricultura, de crear turisme, ja els va bé rebre subvencions no un parell d'anys per arrencar, sinó per sempre? No us sonen de res, don José Ramón, les ‘peonadas' del PER dels territoris del sud d'Espanya? I la doblerada que ha tudada AENA en fer aeroports megalòmans com el de Guadalajara, que no té avions que hi transitin? I què me'n deis, de les línies d'AVE que ha fet el Ministeri espanyol de ‘Fomento' per on transiten trens amb set o vuit passatgers? D'on us pensau que ha sortit tota aquesta doblerada més que dels 3.000 milions anuals que parteixen de les Balears i dels 16.000 que parteixen del Principat de cap a Madrid per no tornar? Llavors no hi ha doblers per acabar el tren d'Artà!

No em direu que aquesta ‘solidaridad' postissa i forçosa, no ho sigui, també una ‘picaresca' de la més fotuda, que engreixa determinats territoris que van ben llépols en ‘cobrar' i que no hi van tant en crear economia productiva. Veiam si teniu la llengua tan falaguera amb la ‘picaresca' territorial com la hi teniu amb la individual, que per qualque cosa us votaren!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastia, fa mes de 11 anys

Aquesta Comunitat està humiliada continuament de part dels governants...estàn
orgullosos d'haver tret al carrer mils de treballedors, acusar als aturats-nascut per ser vagos-segons Bauzá-,fer el possible per anul·lar la nostra llengua,impedir manifestacións de caire regionalista-nacinalista, improvisar seguit , seguit,molts dels
parlamentaris peperos ni saben ni parlar dignament el català..(una parlamentari digué cama el lloc de llit...i aixi...)un vergonya.No vull parlar de franquistes però alguns en tenen un bona retirada. Parlen d'estimar Mallorca i ells ..com ho demostre? Estic decebut a causa de la nostra classe dirigent...molts simplement no saben fer res més que seure i cobrar.Fracassen ..però segueixen. Bon dia.

Valoració:5menosmas
Per Rosella, fa mes de 11 anys

I la picaresca particular d'en Josemarrón? Què me'n direu? Quina autoritat moral té aquest individu per parlar d'això? De cada veim mostres més clares de cinisme i hipocresia. Se'n riuen de nosaltres a la cara.

Valoració:5menosmas
Per ALM, fa mes de 11 anys

En parlar de mi no ric.
No és el mateix, ben mirat,
criticar o ser criticat,
i si comand, més d'un pic
vull dir i puc dir i dic,
que si em passa pels collons,
sens música faig cançons...
Així ho fa aquell de qui escric.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente