algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Camins contra Mentides

Quin títol més preciós! Jubilats per Mallorca ha dut a terme diverses iniciatives però aquesta darrera, la de Camins contra Mentides, a mi em sembla una de les més inspirades. Jubilats per Mallorca recorreran l'Illa, poble per poble, explicant, a qui els vulgui escoltar, el que ells creuen els errors i les mentides del Govern Bauzá. François Revel encapçala el seu excel·lent llibre El coneixement inútil amb una afirmació esgarrifosa: "La força més poderosa que mou el món és la mentida". I això, al llarg d'una vida generosa amb experiències de molts tipus, algunes d'elles força aspres, com a molts els ha succeït, he pogut comprovar fins on és cert. I poques coses hi ha més amargues que les mentides dels amics o les d'aquelles persones amb les quals hem confiat.

Els Jubilats per Mallorca fan molt bé manifestant la seva decepció recorrent Mallorca sota el lema de "Camins contra Mentides". I està molt bé que el contrapunt a la seva manifestació siguin els nostres polítics. Perquè, al cap i a la fi, la corrupció que ens ha encomanat tanta misèria i ens ha fet avergonyir com a mallorquins i com a éssers humans no és, si més no, una mena de gran mentida a la qual Pasqual Maragall li va posar el nom del 3 %, tot i que, i com bé recordareu, els assenyalats el varen fer desdir perquè no tenia més proves que les de la seva insubornable certesa: a ell, que s'ho sabia tot tan bé! Per això Camins contra Mentides em sembla un gest emotiu, digne, valerós i admirable.

Perquè la gran mentida comença, com va dir Pasqual, amb el 3%, però aquí on més creix és quan als polítics, predicant des de les seves trones, se'ls omple la boca de promeses i juraments d'acabar amb la corrupció, al preu que sigui. I esclata quan, aquets mateixos polítics, decideixen, sols a títol d'exemple, la supressió de la unitat anticorrupció d'Hisenda, com està succeint a Balears.

Ara bé, si fos el cas que algun dels jubilats caminaires se li hagués acudit llegir aquest article, em semblaria just puntualitzar-li que, quan François Revel va dir allò que la força més poderosa que mou el món és la mentida, no es referia, només, als polítics del PP. Però això, per molt fotut que els pugui semblar, no ho haurien de fer servir d'excusa per deixar de caminar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.