algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

JRBauza

El president electe de les Illes, José Ramón Bauzá, té un compte de Twitter en el qual sol penjar dos o tres missatges cada dia. A dia d'avui té 766 seguidors, pocs en comparació a, per exemple, Gerard Piqué (800.000) o Hugo Chávez (més d'un milió i mig). El president Bauzá sembla que respon a d'altres usuaris, sobretot quan el feliciten pels resultats obtinguts. Escriu gairebé sempre en castellà: "Llegando al Comité Ejecutivo Nacional del Partido Popular", i després penja un foto de si mateix, segurament tirada per algun secretari, on se'l veu d'esquena, donant la cara a una multitud de càmeres i micròfons.

Molt sovint acompanya un missatge breu d'una o dues fotos, per exemple d'ell mateix tirant la papereta a l'urna, o en un míting, o menjant-se una carepulla de gelat, o d'excursió al Puig d'en Galileu; allà se'l veu somrient, amb una motxilla i amb una samarreta blava del partit que porta el logotip de canviadors.org, la pàgina electoral del PP on la gent pot escriure el que voldrien canviar de les Illes si fossin presidents. El president Bauzá és del futbol, del Mallorca, i tuiteja els resultats, aquesta última vegada en dues llengües: "Amunt Mallorqueta!, Vamos Mallorca!". Veig que el candidat Calbarro, d'UPyD, el felicita per la "bona campanya" i pel resultat obtingut, i ell respon que gràcies: "lo primero trabajar para bajar la lista de parados, el fracaso escolar y el cierre de empresas".

El president electe fa molt d'èmfasi en això dels aturats, ho reitera, cosa lloable. De tant en tant, posa un link a la seva pàgina, on explica les seves polítiques, com l'entrada "La família, pilar fonamental de la nostra societat". En aquesta pàgina se'l pot veure amb camisa blanca i posat abacial, lluint en un canell una d'aquelles polseres màgiques que serveixen per no perdre l'equilibri vora d'una altra polsera amb els colors de la bandera d'Espanya. Espero que una polsera corregeixi l'influx de l'altra.

Alguns dels seus tuits en català porten sempre l'article salat: "Ara dinar amb sa gent gran de sa part forana. Dinam a Binicomprat", però no sempre, hi deu haver una normativa que desconec: "Els joves seran un objectiu prioritari en la creació de feina. Oferirem als ciutadans un servei públic de feina eficaç." I molts tuits acaben amb un "Arriba!", però no fent cap al·lusió patriòtica sinó al hashtag #horadelcanvi, que permet agrupar tots els missatges que fan referència al seu programa sota un mateix lema.

Cada vegada que algú el felicita pel resultat electoral, o perquè ho ha fet molt bé per la televisió o la ràdio, respon "Muchas gracias". Jo li escric "no hem de fer mal al català de Mallorca'; passen dotze hores, el president Bauzá continua penjant tuits -ara sobre l'incendi d'Eivissa-, però no em respon.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesca, fa mes de 12 anys

@Melcior Comes, si et contestas, fes-nos-ho saber, per favor!

Valoració:1menosmas
Per Xesca, fa mes de 12 anys

Uep, avui ha començat piulant "la caverna dretana". Mem si l'habitual caverna esquerrana dogmàtica també dejectarà avui l'article!

Bona anàlisi, molts d'exemples, un gust d'escrit. Gràcies.

Valoració:2menosmas
Per emigrante, fa mes de 12 anys

Un artículo entero hablando mal e ironicamente de Bauzá, comparándolo con Piqué o Chavez, diciendo - por supuesto - que contesta en idioma español a las preguntas, que tiene una pulsera con los colores de España... o sea descalificándolo frente a los pocos fanáticos, que aún le festejan a Ud. estas estupideces.

Y por si fuera poco parece que el Sr. Bauzá también es un cobarde, porque no le responde a Ud. su gran afirmación en twitter.

Que basura de artículo !

Valoració:-27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente