algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

El fogueró del Consell

Diuen que el conseller de Presidència, el socialista Cosme Bonet, va dir a Cati Julve abans que esclatàs l'escàndol de la cloaca que tenia un informe referit als residus. Eren els dies en els quals encara estaven parlant de l'aprovació dels pressuposts. El que segons sembla no digué Bonet a Julve és que aquest informe ja estava en mans dels fiscals. De fet, era un document molt ben elaborat i argumentat, perquè, segons es comenta, la denúncia a Fiscalia es va fer el passat desembre i aquests han actuat fa uns dies, amb una celeritat només comprensible perquè els han donat la feina pràcticament feta.

També, segons es comenta, l'actual consellera de Medi Ambient, Marilena Tugores (Bloc), tenia "poc marge" a l'hora de presentar la denúncia, ja que "venia dels funcionaris". També sembla segur que Tugores va fer la passa després de consultar amb Cosme Bonet. El resultat final és un altre escàndol quatre mesos abans de les eleccions, que és possible que deixin quasi finiquitats els plens que s'han de dur a terme a les principals institucions d'aquí a maig.

Allò segur és que dins UM s'enfilen per les parets. El president Josep Melià no volgué fer ahir gaires declaracions. Després d'expressar la seva fe en la justícia, indicà que "en aquest cas hi ha, com a màxim, irregularitats adminsitatives, però no penals". Està segur que "el cas s'aclarirà als tribunals, però mentrestant pagam una despesa política indubtable".

També és segur que l'estratègia del president Antich d'acostar-se a Melià per intentar equilibris actuals i un possible pacte postelectoral se li ha posat molt difícils. Per altra banda, cal plantejar-se ja què passarà amb la supervivència d'UM després de les pròximes eleccions. Un cop més, un fogueró encès des del Consell posa contra les cordes una estratègia del Consolat. Ara bé: el primer és la investigació de la Justícia i acatar el que dictamini, cogui el que cogui.

Si es confirma la imputació de Cati Julve, tal com es parlava ahir insistentment en ambients jurídics, el cop serà molt difícil de suportar. Es tracta de la vicepresidenta i portaveu del partit, número 2 in pectore a les llistes del Parlament i candidata a batlessa de Manacor. A Josep Melià li ve a sobre un gran problema.

Tirme

En qualsevol cas, ahir es comentava en cercles polítics que l'autèntic objectiu de la denúncia, i cap allà van dirigides les investigacions de Cloaca, és Tirme, l'empresa privada que gestiona els fems de tota l'illa i la planta incineradora. Allà es preveu que continuï el ball de bot en les pròximes setmanes i que les factures inflades de la recollida de residus en serien una primera passa.

En aquest cas, els indicis podrien anar més amunt que Catalina Julve. Com se sap, Tirme arrencà amb força en els anys noranta, quan es formà el primer Pacte de Progrés en el Consell. En la primera experiència de centreesquerra, Maria Antònia Munar era la presidenta i el conseller de Medi Ambient era Antich.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Seguidora Riera, fa mes de 12 anys

Una flor no fa estiu=vaja dois

Valoració:2menosmas
Per Una flor no fa estiu, fa mes de 12 anys

Avui Joan Riera has escrit un article com Déu mana, ... es veu que cap dels teus "capos" no t'han dit lo que havies d'escriure, i has pogut ésser tu, Joan Riera, escriure amb llibertat ....

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente