cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

La Divina Comèdia

El gran trasllat de malalts de Son Dureta a Son Espases durant el pròxim pont de la Constitució serà el gran espectacle mediàtic de la legislatura actual. La gran òpera de la victòria del bé sobre el mal. El símbol de la legislatura actual. Una societat que s'ha sentit quasi emmalaltida després de tres anys de grillons, calabossos, imputacions, fiances, condemnes i presons se sentirà aviat sana i purificada quan centenars de malalts siguin embarcats en ambulàncies i conduïts amb altíssimes condicions de seguretat a l'agradable entorn de la Real. Serà una espècie de catarsi col·lectiva, on el bé venç el mal, i la salut física i mental s'imposa sobre la malaltia i la corrupció de l'ànima. En el seu conjunt, aquesta legislatura és un gran poemari en vers, digne del Dante o de Petrarca: encalabossar dolents i sanar malalts.

Després de les protestes sindicals, que no volen presses en el trasllat, el conseller Vicenç Thomàs accedí a negociar l'ajornament de les dates en què es posarà en marxa la gran caravana. Però ahir al Consolat és ben segur que el president Antich li digué que no es deixàs embolcallar ni amb demores ni punyetes. El gran poema en vers del període 2007-2011 ha de continuar endavant conforme a l'hora prevista. El cel ha de vèncer l'infern. El pont de la ribera de la Constitució a la ribera de la Puríssima serà la plasmació de l'òpera magna dels actuals governants: un macrohospital de dimensions dignes de Hollywood, orgull de la sanitat pública balear. I els corruptes, amb Lucifer. Els nostres néts analitzaran amb atenció aquesta època irrepetible.

Ja ho escrigué el gran Dante Alghieri: Tots els que tu veus aquí/ Sembradors d'escàndol i de cisma/ Vius foren i així són escorxats/ Hi ha un dimoni que els obri/ Tan cruament al tall de l'espasa/ A cada un d'aquesta filera de sotmesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.