algo de nubes
  • Màx: 18.92°
  • Mín: 8.69°
19°

Objectiu: genocidi lingüístic

Tant en el sopar de Josemón Bauzà a Inca, amb vint-i-un batlles de Mallorca, com a la visita que va retre a l'agrupació de sa Pobla, un dels temes estrella de conversa va girar entorn del tractament que donarà el Pepé a la llengua catalana, cas d'arribar al govern. No sabem què va dir exactament, Bauzà, però va aconseguir dissipar les desconfiances que ell mateix havia concitat en anunciar la derogació de la Llei de Normalització Lingüística. En acabar la minigira per la Part Forana, els titulars que ens dóna el líder conservador han estat els prevists: tots anem en la mateixa direcció, Jaume Font és un actiu importantíssim del Partit Popular, en el Pepé no hi ha divergències inassumibles, etcètera. El poder uneix més que la goma d'ametller, és cert.

I els conservadors intueixen que són a tocar del poder, de manera que estan disposats a creure que la Mare de Déu nom Joana per tal de no veure's abocats a prendre una decisió, tan ètica com vulgueu!, que pugui ésser lesiva per als seus interessos personals. A posta, Josemón n'ha tingut prou amb quatre excuses improvisades i procurant estirar per avall el puny dret de la camisa per a dissimular la bandereta del canell, la mateixa que venen a les paradetes d'Infonacional, per a fer-los creure que la llengua catalana (aquesta que ell anomena sa nostra llengo) serà respectada. Tanmateix, Bauzà no ha modificat, ni mínimament, les seves intencions. El document ideològic, en sintonia amb els postulats regionalistes, que li va lliurar l'agrupació de sa Pobla, ja deu ésser a una de les papereres de Palau Reial, 10, perquè la línia ideològica la marca Madrid i, tocant la qüestió lingüística, el model estatal és el que s'aplica al País Valencià i a Galícia. Mentre Bauzà feia una pilota amb el document pobler i mirava d'encistellar a la primera, Rafel Bosch (responsable d'educació del partit) concedia una entrevista a Germà Ventayol, a UH, en què hi ha per a sucar-hi pa. L'ensenyament? Trilingüe, amb l'objectiu solapat (i ho dic jo) d'aconseguir que la llengua catalana deixi d'ésser la llengua vehicular.

El Decret de Mínims? Requereix una nova interpretació. La immersió lingüística? En paraules planeres: a ca na Tix. La integració dels immigrants a l'escola? S'ha de fer en castellà. El percentatge de castellà i català a les aules? Ha d'ésser opció dels pares. En conclusió: allò que ara nega Josemón perquè, en paraules que podria dir, en el Pepé tots pensem com els batlles forans, ho proclama Rafel Bosch, un dels homes que fa anys i panys que sona com a Conseller d'Educació. Així que el Pepé continua apostant pel lingüicidi en la línia de l'escola franquista. I no se n'amaga. Que no n'al·legin ignorància, per tant, els batlles forans. Perquè ells poden enganyar-se, si volen i l'instint de supervivència els ho aconsella, però que no enganyin l'electorat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mateu, fa mes de 13 anys
Qui no parla mallorquí NO és mallorquí. Volem textos en mallorquí, foment del mallorquí al carrer. Volem canvis. Normalitat del mallorquí per tot arreu.
Valoració:-1menosmas
Per respuestas indepes, fa mes de 13 anys
El Decret de Mínims? Requereix una nova interpretació?

No .... con la interpretación del Sr Capellá y los de la OCB alcanza. Las leyes que nos convienen hay que dejarlas como están.

La immersió lingüística?

En mallorquí porque es la "lengua propia" milenaria , ADN catalán, de nuestros abuelos, las raíces, Jaume I, etc. etc (aquí se pueden agregar muchas mas cosas)

La integració dels immigrants a l'escola?
En mallorquín, porque el idioma español se puede aprender mirando la TV.
El que aprende mallorquín está "integrado"
El que aprende idioma español es un facha, pepero, que le gustan los toros, no quiere integrarse, mesetario, cavernario de Madrid y posiblemente simpatice por el Madrid o es Espanyol (aquí también pueden usarse muchos mas adjetivos)

Ha d'ésser opció dels pares?.
Nooooo .! ! ! ! no sea cosa que piensen distinto del régimen. Además ... ¿que saben los padres de libertad?" Los que sabemos lo que les conviene a los niños somos nosotros y tenemos que marcar la línea.

Capellá ....debemos detener el genocidio lingüístico !
Valoració:-6menosmas
Per Idossí, fa mes de 13 anys
La lletra U també pot voler dir UF!
Valoració:-8menosmas
Per Guillemet, fa mes de 13 anys
Visca Mallorca Nostra: podeu anar de la maneta dels pperos, els uemites sou iguals de cadirers i corruptes.
Valoració:-13menosmas
Per Visca Mallorca Nostra, fa mes de 13 anys
Una llengua es una cultura
Una llengua que no se parla desapareix
Resultat, es del PiPi = incults
Visca UM. Info per els d'esquerres des-unides; la lletra "U" vol dir UNIÓ,
Valoració:15menosmas
Per Foner Mallorquí, fa mes de 13 anys
Rafael Bosch el que vol és una cadira i per una cadira els peperos sembla que trairien a la seva mare. Bé alguns ho farien per una silla i no per una cadira.
Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente