El poder de la societat
Podem debatre sobre si la llei del joc protegeix els poderosos o els ludòpates o si, simplement, ens considera menors d'edat a tots i només ens deixa perdre doblers si hi ha un empresari i una hisenda pública que els guanyin, però perdrem la llet pel rostoll. El cas dels clubs de gent gran clausurats existeix per una denúncia d'empresaris del joc que la Policia no podia legalment obviar, per molt estúpid que ens sembli. La voracitat dels empresaris que s'emparen en els oligopolis legals per definició és infinita i té com a únic límit aconseguir el monopoli absolut amb la benedicció d'uns governants amb tendències a legislar-ho tot, inclòs allò que no s'entén.
Ara bé, malgrat que la llei és absurda, canviar-la no és ni senzill ni ràpid. Si la societat que s'esvera per l'actuació policial donàs resposta en forma de boicot als empresaris denunciadors, els clubs de gent gran podrien jugar tranquils. Som noltros els que hem de canviar la societat i no esperar que canviï sola. Però sembla que ningú no vol acceptar la responsabilitat de saber que el poder resideix en la societat i que els polítics només el gestionen.
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
- [VÍDEO] Representen una obra catalanòfoba en un acte sobre discriminacions
- El batle de Petra comercialitza un allotjament turístic gràcies a haver mentit en la Declaració Responsable inicial
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
I els polítics són els primers que no ho volen acceptar, que el poder resideixi an la societat, fora del moment en què aqueixa en delega en ells la gestió. A partir d'aquí, ja es creuen legitimats a fer allò que volen, encara que caigui tort a aquells que els han permès comandar.