nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Cau la solvència espanyola

El crash dels sectors de la construcció i immobiliari, unit al dèficit públic, ha conduït a l'actual desprestigi

L'agència de mesurament de riscs Moody's ha rebaixat la qualificació de la solvència de l'Estat espanyol, fet que tindrà una notable importància a l'hora de l'emissió de deute públic en plena conjuntura de crisi. Moody's basa l'anàlisi en la debilitat de les perspectives de creixement i centra l'arrel del problema en la intensa crisi dels sectors de la construcció i immobiliari. La conseqüència pot ser que la recuperació no serà fefaent en els pròxims trimestres, mentre que altres economies europees, i fins i tot la nord-americana, donen símptomes de recuperació importants.

L'actual crisi ha fet mostrar el llautó al model espanyol, basat en sectors massa concrets i amb poca agilitat per adaptar-se als nous temps. El problema ve d'enrere, de molt enrere, però és l'actual Executiu Zapatero el que ha acabat de dur la situació en un carreró de molt difícil sortida. Ja a principi del 2007, es podia intuir que el crash immobiliari seria una realitat i que el dèficit públic es convertiria en un llast enorme. ZP no reaccionà. Ara ho pagam tots.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa mes de 12 anys
Pens que no hi ha res pitjor que negar l'actual crisis és no saber actuar. És cert que la crisis del maó, construcció i sector immobiliari té els seus fonaments amb en PP, però no ens em d'oblidar que els socialistes ja porten 7 anys consecutius en el govern centrals, temps de sobre per poder preveure i modificar/ canviar el model econòmic. En el meu parer els socialistes s'han quedat sense fer res, sento dir-ho de ben segur que amb n'Aznar el govern si hagués reaccionat i en temps de crisis penso que és millor actuar que no fer res,
Valoració:2menosmas
Per Carraixet, fa mes de 12 anys
Crec que quan la solvència està en el cul del sac ja no pot caure més avall, així que no crec que el titular sigui oportú.
Valoració:3menosmas
Per RT, fa mes de 12 anys
Una agència privada decideix el grau de solvència dels estats? Quins són els accionistes d'aquesta empresa?
Valoració:4menosmas
Per Jaume Caldes, fa mes de 12 anys
Tens raó però no podem oblidar que el model es va desenvolupar al màxim durant el govern d'Aznar. En Zapatero no ha sabut reaccionar perquè expressa l'estat de nuesa política d'una "esquerra" que ha acabat fent seus els postulats de la dreta i no té imaginació per pensar que hi ha altres maneres de fer. Ara entre la proposta d'en Rajoy de "més i més del mateix" i la desorientació del PSOE estam com estam. Molts s'esimen més la desorientació d'inútils com en Zapatero que no el retorn del PP, que podria ser mortal per a tots.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente