algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
17°

50 anys de capellà

Fa cinquanta anys que som capellà. Dijous passat vaig pujar a Lluc per festejar les meves noces d'or al costat del bisbe, els condeixebles i un centenar llarg de concelebrants.

Si el dia de la meva ordenació -18 de desembre, 1960- allargat al trespol de la Seu, hagués volgut endevinar per quins senders de cabra pujaria a la muntanya de la plenitud, no n'hauria encertat ni un, de camí. Ara tornaria a repetir tot el procés, passa per passa. L'única cosa que suprimiria seria el caramull de patiments inútils que he pagat de peatge.

Estic satisfet d'haver arribat a ser aquest singular exemplar de capellà que la vida ha cisellat. Un mossèn eixit de l'armari, alliberat de normes, teologies, dogmes i jerarquies.

Fascinat pel Fill de l'Home i els seus miserables. Compromès amb la nostra terra i amb la tornada al seny del nostre poble. Enamorat de la paraula.

Em vaig sentir bé, a Lluc. La meva pell hipersensible no s'esgarrifà amb cap aire de rebuig. Vaig sentir necessitat de ser just amb l'Església de Mallorca.

Reconec que cap altra institució no hauria aguantat les meves envestides crítiques, sovint sarcàstiques, sense fer-me fora. Des del meu jaç de ca estant, lluitaré per la conversió de la meva Església a l'Evangeli i als signes dels nostres temps.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ni déu, ni amo, ni patró, fa mes de 13 anys
Tanmateix hauràs fet feina per als catòlics , que no te posaran als altars, perquè només hi són els de casa bona. L'Església necessita una escissió d'aquells que estan al costat de les classes populars, però tots vosaltres, els de la teologia de l'alliberament i altres herbes, al final només sou els negrets esclaus de la jerarquia de poder vaticana, i serviu a la seva causa.
Valoració:2menosmas
Per Francesc, fa mes de 13 anys
Enhorabona Jaume! fa poc vaig tenir ocasió de conèixer-vos personalment a l'acte de presentació del vostre darrer llibre a Alcúdia. Aquell dia vos volia transmetre la meva admiració per la vostra coherència, valentia, compromís, també pel vostre treball com a escriptor, ...i al final no ho vaig fer. Conec ben poques persones de la vostra vàlua, d'aquí la meva admiració. Per molts d'anys!
Valoració:0menosmas
Per Francesc, fa mes de 13 anys
Enhorabona Jaume! fa poc vaig tenir ocasió de conèixer-vos personalment a l'acte de presentació del vostre darrer llibre a Alcúdia. Aquell dia vos volia transmetre la meva admiració per la vostra coherència, valentia, compromís, també pel vostre treball com a escriptor, ...i al final no ho vaig fer. Conec ben poques persones de la vostra vàlua, d'aquí la meva admiració. Per molts d'anys!
Valoració:3menosmas
Per errat de comptes, fa mes de 13 anys
Gent com vós ligitima una institució que fa un maler al món!
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente