algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Tot anirà molt llis

Tenc per segur que la reforma del Pla Territorial sortirà endavant sense gaires problemes. Tot i que l'esquerra està en minoria, ni PP ni UM no es troben en aquests moments en condicions de fer renou. Veurem si finalment Armengol es decanta a favor de la proposta del PP, de permetre fer el Guix a canvi de protegir 25 àrees, o si prospera la petició d'UM, de permetre dues reconversions a Campos. En tot cas, les actuals dissensions són contradiccions secundàries i solubles que res no tenen a veure amb la ferotge batalla que es va viure fa un lustre entre PP i UM, aleshores aliats, que acabaren com la processó de la Moixeta. D'aquella brega, se'n deriven molts dels ensurts i escàndols actuals.

La realitat és que la Mallorca de fa cinc anys era molt diferent a la d'ara. Aleshores, el boom urbanístic i hipotecari es trobava en el punt més àlgid. L'especulació era enorme, les promotores feien feina a balquena i el sector mantenia 100.000 nòmines entre directes i indirectes. Ara la crisi és ferotge, els bancs han tancat l'aixeta i el totxo ja no és ni de lluny el negoci que va ser fins a principi del 2008. En aquestes circumstàncies, l'acord ha d'arribar, tenint en compte, a més, que aquella època de boom ha deixat una important estela de polítics imputats amb processos judicials oberts. Un bon acord ajudaria a curar ferides, deixaria el Pla Territorial adaptat a l'actual moment històric i serviria perquè des del Consell es llançassin els primers missatges d'entesa interpartidista. La solució podria tenir un efecte balsàmic i demostraria que els mallorquins, si volen, saben pactar i són capaços d'entendre's.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
Si sa crisi no ha servit perquè es rics deixassin de ser rics ni es pobres de ser pobres sinó tot el contrari, és dubtós que igualment haja de servir per a aturar sa "cultura" des totxo
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente