algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

Societat acomplexada

, vegetarians amb catòlics que compleixen els preceptes de l'abstinència pasqual i carnívors que no saben de prohibicions religioses.

Hem fet lloc a tothom, però no tenc gaire clar si no acabarem renunciant a la sobrassada com a producte nacional perquè certes religions confonguin el porc amb el dimoni. Anys ha costat que les creences religioses no fossin imposades (i encara no ho hem acabat d'aconseguir, com demostra que no es pugui avortar legalment en el servei de salut de Navarra) com perquè no tenguem legítim orgull del progrés realitzat a força de fer unes lleis que ens igualen en drets i obligacions amb independència de les creences i tradicions.

Mentre el diferent que pretenia imposar la seva diferència ha estat local, la nostra societat no ha tengut recança a l'hora d'imposar la norma comuna i de no fer més concessions que les que no afectaven els altres. Quan el diferent és forà, la nostra mala consciència personal i la manca de consciència col·lectiva actuen com una feixuga càrrega que ens anul·la davant la por de ser titllats de xenòfobs i reculam en les exigències. Cometem, almanco, dos errors greus. El primer, no facilitam la integració i deixam que, en nom de l'estúpida multiculturalitat, es creïn guetos. I segon, permetem alentir, si no tornar arrere, conquestes de Drets Humans que ens dignifiquen.

L'acolliment no pot ser sinònim de renúncia i les normes del país no poden aplicar-se per barriades. Això, quan parlam de drets i de deures. Quan parlam de cultura, sense pretendre valoracions absurdes (bé siguin qualitatives o quantitatives), o la comuna és la del país d'acollida, amb independència del manteniment de les pròpies de cadascú, o serà substituïda per aquelles que tenguin elements més bel·ligerants, intransigents i fonamentalistes.

Fiar-ho tot a la bona fe és creure que no necessitam normes perquè, malauradament, encara no s'ha conegut cap societat on les bones intencions siguin les úniques que garanteixin la convivència. I, si n'hi ha d'haver, per lògica, han de ser les d'aquí, les que compartim amb els països del nostre àmbit i que tenen com a eix central la llibertat i la igualtat al davant de la llei. O ho tenim clar o serà tard quan ens adonem que les conquestes s'han de vigilar perquè en cas contrari reculen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El relicario, fa mes de 13 anys
ho enteng tot i crec que el comentari d'en Ferran és per possar nota- un 10 o un execelnt- i tenir-lo molt present perque de lo contrari ho pagarem molt car com a poc amb la fumigacio quasi total del valors i la cultura que en aquets moments ancara informen la nostra societat. Vius idò ,despres serà tard i els nous conqueridors ens mostreran als turiste com a reductes dúna societat que es va deixar engolir per els nou vinguts. Miarau si eren porcs-diran - que es menjaven una cosa que es deia sobrasada i un altre pastis untat de seim que es deia ensaimada i.....pot-ser viurem a una reserva con indis con es ferrerets sempre a punt d'extincio i gràcies.vius idò que ho hem d`setimar quasi tot lo que arribi pero no hem de perdre de vista lo nostro lo que hem aconseguit a força d¡anys i de lluita. Molt bò Ferran.
Valoració:1menosmas
Per Anselm, fa mes de 14 anys
Això és massa abstracte. Qualque exemple, per favor.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente