muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Constitucional davant Catalunya

Els magistrats de Madrid no es posen d'acord sobre com han d'emprendre al Principat el seu camí i el seu futur

El Tribunal Constitucional ha tornat a ajornar la sentència sobre la reforma de l'Estatut de Catalunya. La divisió dins l'Alt Tribunal entre magistrats conservadors i progressistes ha impedit, un cop més, l'assoliment d'un acord final. La publicació fa uns mesos d'un editorial conjunt en nombrosos diaris catalans ha aconseguit de moment el seu primer objectiu: evitar que la decisió del Constitucional fos superficial o lleugera, sense calibrar què significa el menyspreu al fet nacional català.

Els magistrats progressistes semblen disposats a acceptar el reconeixement del Principat com a nació, encara que en el conjunt de la reforma estableixen garanties perquè cap posterior desenvolupament legal de l'Estatut no pugui anar en contra de la Constitució. En canvi, els conservadors no ho aproven. Madrid no es posà d'acord sobre com ha d'emprendre Catalunya el seu futur. A més, les formacions nacionalistes del Principat ja han dit que no acceptaran que es retalli ni una coma del text fixat el 2006. El Constitucional no hi troba la sortida. Els catalans tenen ben clar quin és el seu camí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patriotes Associats, fa mes de 14 anys
Patriotes Associats recomana aquesta lectura:
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/04/com_deia_el_profeta_ldquo_espana_no_la_va_a_conecer_ni_la_madre_que_la_pario_50571.php
Valoració:0menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Es problema no és que es des Constitucional no es posin d'acord sinó que naltros no mos posem d'acord, com dóna a entendre na? Ligeia, en pegar una potada en es cul d'Espanya, amb tot allò que mos humilia i mos expolia (tocant-mos sa burjaca, que és allò que diuen que fa reaccionar sa gent), i sempre votem partits espanyols
Valoració:2menosmas
Per TSF, fa mes de 14 anys
Aquesta gent no ens entendrà mai, pareix que ens tinguin por.
Valoració:1menosmas
Per Aviat, fa mes de 14 anys
Això és humiliant i pervers. On s'ha vist mai que els de fora ens diguin com hem d'actuar. Anem-nos d'Espanya!
Valoració:6menosmas
Per Ligeia, fa mes de 14 anys
No sé com és que no hi ha més independentistes. Què esperen d'Espanya? Mai no faran cap concessió. I qui són aquests espanyols per a decidir quina és la identitat de la gent? Per ser qui s'és no fa falta el permís de ningú.
Valoració:6menosmas
Per Dos dits de front, fa mes de 14 anys
No es pot ser català i espanyol alhora, com no es pot ballar un xotis i una sardana al mateix temps.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente