algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Que es faci per llei

Aquests sistemes informàtics que detecten qualsevol tipus d'irregularitat i que, de qualque manera, vénen a alleugerir la feina dels serveis d'inspecció de la comunitat autònoma s'haurien de convertir en obligatoris per llei en tots els departaments de l'autogovern i en totes les empreses públiques. S'aconseguiria, així, eliminar bona part de les disfuncions que aquests darrers anys han duit l'autogovern a les portes del desastre.

El gerent dels SFM, Jaume Jaume Oliver, està convençut que amb el cervell informàquic que maneja hauria estat impossible un cacau com el del Palma Arena. Ja és moltíssim. El problema és que els sistemes informàtics els fan les persones i són les persones les que acorden les macroinversions. En l'era Matas, tota l'autonomia estava informatitzada i, malgrat això, l'enfilall d'escàndols du camí de no acabar mai. És molt probable que, si hi hagués hagut voluntat de ficar mà al calaix, s'hauria trobat la fórmula perquè el sistema informàtic no se n'hagués adonat.

Però tot avanç contra la corrupció és important i el sistema que empren els SFMn'és una bona prova. El Govern actual ho té clar. En plena crisi econòmica, no té gaire capacitat inversora ni podrà presentar un balanç espectacular de realitzacions quan acabi el quadrienni, però almanco podrà dir que ha fet net de corruptes. Aquest serà el seu principal actiu quan siguem en la cita electoral del 2011. Convendria que, per quan arribi aquest moment, ja hi hagi sistemes com el dels SFMinstal·lats pertot arreu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JAVI GONZALEZ, fa mes de 14 anys
Si, sobre todo si hay gente de UM cerca...
Valoració:-15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente