algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

Qui paga mana

La benedictina Teresa Forcades va ser una de les poques persones que enmig del silenci de la majoria es va atrevir a parlar sobre l'actuació de les multinacionals i l'OMS en les grans alarmes pandèmiques. La seva denúncia va ser desqualificada com a "conspiranoica" i atacada des de tots els vents.

Ara els debats en el Consell d'Europa han plantejat el dubte sobre si hi va haver pressions de la indústria farmacèutica en les actuacions que dugueren a l'alarma mundial entorn de la grip A. La pregunta és un poc innecessària perquè l'OMS és un organisme molt lligat a les farmacèutiques. L'OMS forma part del grup d'organismes especialitzats de l'ONU que responen a finalitats lloables, però que després de tres decennis d'impuls privatitzador a la pràctica s'han convertit en filials de les grans corporacions.

L'epidemiòleg Wolfgang Wodard ha denunciat el pervers sistema. Abans ja havia esclatat el cas d'Albert Osterhaus, director del Centre Mèdic de la Universitat Erasme de Rotterdam i conegut com "Mister Grip". Aquest home ha estat acusat a Holanda d'incentivar el terror per afavorir el seu propi laboratori. Com a conseqüència del debat parlamentari duit a terme, el ministre Ab Klint s'ha compromès a tramitar una llei per garantir la transparència del finançament de la investigació científica.

Sembla que l'actual directora de l'OMS, Margaret Chan, va iniciar la seva ascensió a l'entitat a partir del seu paper en el pànic de les misterioses morts per SRAS (Síndrome Respiratori Agut Sever) a Hong Kong. Osterhaus defensà que les infeccions eren produïdes per un coronavirus acabat de descobrir que contaminava les civetes, les rates pinyades i altres petits carnívors. Quan la SARS deixà de ser notícia, Osterhaus es dedicà a propagar els perills del que va anomenar la "grip aviària" H5N1, respecte de la qual demanà mesures dràstiques. Hi havia el perill imminent d'una mutació del virus que els podia fer transmissibles entre humans. Segons ell i el seu equip, més d'un 30 % dels ocells europeus podien ser portadors del mortal virus! L'alarmisme es va escampar de manera absoluta. El 2008 Osterhaus reconegué a Viena que no hi havia perill respecte de la grip aviària. Mentrestant, Roche i GlaxoSmithKline (GSK) havien guanyat milers de milions de dòlars.

L'abril del 2009 a la Gloria (Mèxic) es diagnosticà un cas de H1N1. L'aparell de l'OMS es va llançar a fer declaracions sobre l'amenaça d'una pandèmia mundial. L'11 de juny Chan, com a resultat dels debats del Grup Estratègic de Consulta de l'OMS del qual Osterhaus és membre, anuncià que s'havia arribat al nivell 6 "d'urgència pandèmica". Osterhaus presideix també l'ESWI (Grup Europeu de Treball Científic sobre el Grip), finançat per Novartis i Hofmann-La Roche, distribuïdora del tamiflu. ESWI va recomanar mesures extraordinàries per tal de vacunar tothom si feia falta. La revista Science va revelar que Osterhaus és l'accionista majoritari de ViroClinics, una empresa biotecnològica contractada per GSK per investigar la vacuna de la nova grip.

Els guanys generats en els comptes dels gegants farmacèutics estan entre 7.500 i 10.000 milions de dòlars. Diners suficients com per seguir finançant els centres d'influència que facin falta. És el resultat de l'aliança entre el sector públic i el privat que ha fet que l'aportació privada a l'OMS sigui superior a la pública. I qui paga mana. L'OMS, per tant, no s'ha deixat influir per les farmacèutiques. I és que ella mateixa n'és part.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
I aquestos telefilms com de sèrie B de Hollywood que tracten sobre epidèmies que s'expandeixen de manera dramàtica però que finalment acaben que es controla sa pandèmia igual són produïts per ses farmacèutiques només que siga per a crear ambient
Valoració:1menosmas
Per en Joan de la casa gran, fa mes de 13 anys
No ho dubteu però molts de pol'itics, economistes, banquers, alts executius, són uns "xorissos", el tant per cent no el sé, però que ni ha molts segur...
Valoració:2menosmas
Per Pau, fa mes de 13 anys
Vos recomano el darrer documental d'en Michael Moore: "Capitalisme, una història d'amor", on aprofundeix en el tema del control que les grans corporacions exerceixen sobre els centres mundials de poder i decisió.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/143384

Si cercau paral·lelismes aquí, entre els lobbys hotelers o els de la construcció, i tres partits polítics, els trobareu fàcilment.
L'exemple de més actualitat; el golf de Son Bosc i els "golfos" de l'ajuntament de Muro.
Han desaparegut els periodistes de investigació?
Valoració:1menosmas
Per fogater, fa mes de 13 anys
Me'n record de l'article que feres sobre aquesta monja. Va ser una de les coses que me feren obrir els ulls. La vergonya per tot aquest tema me pareix que està arribant a tots els ministeris de Sanitat europeus. Estaria bé que tot plegat servís per, com a mínim, desconfiar durant molts d'anys de les "prediccions" de les farmacèutiques i també, ai las!, de l'OMS, i això sí que me sap greu.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente