muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Jubilació a 67 anys

Zapatero es troba ara amb la dura realitat espanyola. L'única manera que té de pagar les pensions és estirar l'edat laboral

La particular estructura econòmica espanyola, que ha basat bona part del seu espectacular creixement entre 1995 i 2007 en la construcció, sector que ha estat el detonant de l'actual crisi econòmica mundial, ha suposat que ara la Unió Euopea hagi advertit seriosament el Govern Zapatero que, si no pren mesures dràstiques, la situació podria ser molt greu. El fet és que Zapatero reaccionà tard i malament davant la crisi. Primer negà que Espanya entrava en recessió. Després disparà el dèficit públic i anuncià "grans mesures socials" per assegurar que "d'aquesta situació en sortirem tots junts".

En tres lustres, l'Estat espanyol havia acollit més de cinc milions d'immigrants, en bona part destinats a posar totxos. Ara, Zapatero anuncia "fusions de caixes" per tal d'afrontar la crisi financera causada pel boom de les hipoteques i proposa la jubilació a 67 anys, l'única manera que té de garantir el pagament de les pensions i acontentar la UE. I llança la mesura sense haver-ne iniciat cap debat intern, esperonejat pel que li han retret a Davos, on li han deixat clar que Espanya ha de sortir de la crisi amb els propis mitjans i no esperant almoines vingudes de fora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per no parlem mes, fa mes de 13 anys
Jubilación a los 67 años y eutanasia a los 70, au.
Valoració:-2menosmas
Per Antípolis, fa mes de 13 anys
1-Fer previsions a 50 anys en el neoliberalisme és un engany. Els bancs com el BBVA i BE s'atreveixen a pronosticar el col•lapse del sistema de la seguretat social , quan no tenen ni idea de quine seran els seus resultats econòmics en el 2010.
2- Per quin el concepte de dèficit s'aplica a les pensions i no s'aplica per exemple a l'exèrcit, a la casa reial, a les infraestructures...?. Aquí quan hi ha dèficit es compensa amb diners públics. Perquè les pensions no?. La major part dels països europeus aporten recursos de l'Estat a la Seguretat Social, a Espanya en canvi es sostrauen els recursos de les cotitzacions per fer atenció a altres problemes.
3- Quan el sistema financer està en crisi es treu diners de davall les pedres. En els últims dos anys s'han tret ni més ni menys que 150.000 milions d'euros. Si el sistema de pensions estigués en crisis perquè no s'haurien de treure recursos aliens quan en canvi es fa en benefici de bancs, caixes, hotelers, constructors…. L'estat espanyol és un dels pocs el sistema dels quals de pensions no es finança també amb prosupuestos públics. I el més esperpèntic de tot és que els Fons de Pensions proposats com alternativa pels experts financers han demostrat abans i ara especialment amb la crisi la seva impossibilitat per a garantir les pensions
Valoració:-2menosmas
Per en Joan de la casa gran, fa mes de 13 anys
Es Jai de sa Barraqueta te tota sa raó del món, però no sé si saps Jai que volen allargar els estudis obligatoris fins els 18 anys, es a dir faran tot el contrari del que haurien de fer. Esteim ben arreglats amb aquesta colla de rates, bé no tots ho són de rates...
Valoració:-3menosmas
Per Un tro ben pegat, fa mes de 13 anys
Seria ben necessari que tornàs entrar qualcú en es congrés a pegar quatre trons. Ja veuríeu com els hi fuig sa beneitura en aquests politics cap de faves!
Valoració:10menosmas
Per pam i pipa, fa mes de 13 anys
Manera i Antich fa dos dies: "tot va bé i millora".
Valoració:3menosmas
Per cacerolada, fa mes de 13 anys
Zsapatego fa devers dos mesos
"España tiene un sólido sistema público de pensiones"
Valoració:5menosmas
Per Antípolis, fa mes de 13 anys
Sabieu que el salari d'un diputat al congrés supera en más de vuit vegades la pensió mitjana i que el president del Congrés de Diputats la supera en més 16 ?
Vos pareix just ?
Per quina raó no reformen els seus salaris i els redueixen per tal que cobrin com un ciutadà normal ?
Fotem els Polítics professionals, a la coa del INEM !
Els polítics només recepten oli de ricí per als altres i ja és hora de uqe en beguin un poc ells.
Valoració:12menosmas
Per Es Jai de Sa Barraqueta, fa mes de 13 anys
Altra possibilitat seria que en lloc d'allargar la vida laboral jubilant als 67, es permetés la incorporació dos anys abans als joves. Ho dic perquè fa anys que es parla del fracàs escolar molt greu que patim i no entenc perquè hem d'aguantar tota l'estructura docent per gent que el que vol no es precissament l'estudi. Jo personalment possibilitaria la incorporació als més joves i alhora incentivaria als que vertaderament volguéssin estudiar posant-hi tots els mitjants per a la seva formació. Als 65 la jubilació ja està més que guanyada, allargar dos anys més me sembla una cabronada.
Valoració:12menosmas
Per Nofre, fa mes de 13 anys
Aquests cabrons han permès que els bancs i les grans empreses jubilin gent als 53 anys i ara ens han de tocar els collons als que estam a punt de jubilar-nos a l'edat reglamentària.
Valoració:13menosmas
Per Antípolis, fa mes de 13 anys
Que no ens venguin en romanços, perquè la Seguretat Social té superàvit i alklò que volen aquests pirates és rebentar la caixa on els que hem cotitzat sempre hi tenim els nostres estalvis. A més si hi ha un 20% de la població espanyola en atur és absurd allargar l'edat de jubilació perquè va contra tota lògica . Però com que els que dirigeixen els destins d'Espanya, al govern, i a l'oposició, no passen de la raonabilitat del ximpanzè , i defensen interessos mesquins i molt particulars seus, estam en una crisi total.
La solució és la protesta: a la vaga general, ja !
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente