algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La decisió del PSM

Sembla que el PSM ha decidit no reeditar el Bloc. En principi és una opció que em sembla bé, perquè els nacionalistes de Biel Barceló han dit que faran passes per integrar a la candidatura Els Verds -aliats naturals d'un partit que a les seves sigles assegura que és l'entesa nacionalista i ecologista- i Entesa, que eren gent que al cap i a la fi surt del PSM i als quals no es pot negar per a res el seu nacionalisme i haver estat ben coherents aquesta legislatura (des del meu punt de vista) i que són gent que tenen molta cosa a dir en el futur.

El PSM ha vist que amb ERC no hi pot anar -i manco després de la sortida del pacte de forma unilateral, i crec jo que per marcar distàncies polítiques de cara al 2011- ni amb EU mentre hi hagi la vinculació espanyola a IU. Fa bé el PSM de posicionar-se d'hora per aclarir el seu electorat. Ara veurem com s'aguanta el pacte fins al 2011.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marga Rita, fa mes de 13 anys
El PSM ha generat tres partits els darrers vint anys: ells mateixos, Entesa i Esquerra. Perden efectius i suports cada vegada que prenen una decisió que creuen que és com fer un ou de dos rovells. Autocrítica: zero. Consciència de país: zero. Opinió de partit: cent per cent. Llàstima que sempre forcin la segregació i gairebé mai la suma acceptant les diferències...
Valoració:0menosmas
Per mallorca, fa mes de 13 anys
en Lladó i la majoria d'Erc tenen afany de protagonisme desmesurat. El conflicte ideològic és 0, és personal
Valoració:3menosmas
Per Jerònia, fa mes de 13 anys
Ni uns ni els altres valen res ni són el que diuen, ni fan el que prometen, ni res de res...Aquesta esquerra (tots plegats o separats ) és una merda canera.
Valoració:-1menosmas
Per Joao, fa mes de 13 anys
Bon anàlisi Sebastià, però cal aprofundir en el perquè de la divisió profunda (i que cada dia s'eixampla) entre PSM i ERC. Des del PSM es parla del vet a les europees, però la cosa ve de molt més enrere: de la creació d'ERC Illes per part d'un grup d'escindits del PSM. Al partit dels de Biel Barceló l'odi cap a ERC és visceral. Es pot revestir de mil i un raonaments tècnics, ideològics o científics, però en el fons respon a un fet clar: el nacionalisme d'esquerres som nosaltres, i qui no estigui amb nosaltres o no pensi com nosaltres no té dret a existir.

Ah, els d'esquerra, per la seva banda, no són precisament una colla d'àngels
Valoració:5menosmas
Per anselm, fa mes de 13 anys
molt interessant!
Valoració:2menosmas
Per Francesc, fa mes de 13 anys
Anar fragmentats a unes eleccions és temptar la derrota.L'electorat no sempre s'ha distingit per la seva justícia.Voler tornar a un estadi anterior, és no voler veure els canvis socials què s'han produit en aquests anys.No crec què volar ponts sigui a llarg terminisigui la solució.Entenc què dins el Bloc el PSM s'hagi sentit malament per episodis desafortunats però aquestes coses,com en família,es parlen de portes endins.Hem de trobar una fórmula còmoda per vertebrar d'una vegada la resposta progressista conseqüent i de país què fa tants anys es propugna des del nacionalisme.D'oportunismes n'hi ha hagut i n´hi haurà per això mateix hem de fer autocríticai posar-hi mitjans per no caure-hi una vegada més.Escoltar més la gent.El projecte no pot quedar desdibuixat per rivalitats internes.Tothom és necessari.Sense intervencionismes estatalistes,sí,però conscients de qui tenim davant.No ens podem permetre un suïcidi col.lectiu.No una desfeta com la de 2003.Després en tocarem el resultat i malauradament no serem nosaltres tots sols els perjudicats.En política s'han de perfilar estratègies de futur. I de demanar-se una renovació, endavant.Escoltau el carrer.No perdeu contacte amb la realitat.Un projecte com aquest no acaba en una persona ni en dues.És feina de tots en benefici de tots.El contrari és obrir la porta de ca nostra a un panorama depredador com mai no hem conegut.És la vostra opció.Pensau-hi.
Valoració:4menosmas
Per fogater, fa mes de 13 anys
Supòs que tothom té molta cosa a dir en el futur, si són vius i ho volen dir. A veure si afinam un poc més en l'argumentació. Però, vaja, ja és marca de la casa...
Valoració:3menosmas
Per tonialomar, fa mes de 13 anys
desgraciadament el sr D'Hont donará la majoria al pp.
I si li manca "algo", tindrá la resta d'um.
Per molt que corri ara el pacte...ja no arribará d'hora a la seva reencarnació.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente