algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Antich i Grimalt es coordinen

És significatiu i important que s'hagin arrabassat nou milions i mig d'euros més per a projectes mediambientals per a les Balears. Això demostra capacitat de negociació i que fins i tot en els pitjors moments de la crisi es poden rapinyar recursos de Madrid.

Tanmateix, hi ha un altre punt a tenir molt en compte: el bon feeling polític existent entre Francesc Antich i Miquel Àngel Grimalt. És essencial aquesta entesa. El pacte de govern ha passat per moments molt difícils a causa dels escàndols i dels daltabaixos que han envoltat UM. El fet que ara es vegin signes de millora és bo per al conjunt de la línia de Govern de centreesquerra. Ja era ben hora que es veiessin actituds en positiu, després de tantes estirades per damunt i per davall de les taules.

Aquesta legislatura quedarà marcada pels escàndols de corrupció, això és inevitable. Això no obstant, s'hauria de fer molt més perquè no quedàs marcada per la manca d'entesa entre els partits que el formen. Aquesta incapacitat a l'hora de posar-se d'acord desil·lusiona molt l'electorat. Tal volta fou la causa de la derrota del Pacte el 2003.

A més, en hores de crisi, la gent agraeix l'eficiència. La millor manera de crear il·lusió és veure com polítics de partits aliats obtenen èxits que poden compartir sense gelosies ni segones intencions.

La tònica al llarg de l'actual 2010 hauria de ser la mateixa: bona sintonia i petites victòries, que són les que, sumades, aporten confiança a l'autogovern. Una temporada de calma institucional és imprescindible perquè als comicis de l'any que ve s'hi pugui anar amb una dosi suficient d'optimisme i ganes de continuar endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pesoj, fa mes de 13 anys
Visca l'optimisme...
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente