En pla dosi de realisme (ara que el jalouin s'ha estès convidant-nos a fotre'ns de la mort i dels fantasmes, i ja està bé la pensada) al canal Història passen aquests dies un documental titulat Caça de bruixes, centrat en la Nova Anglaterra del segle XVII, que comença explicant allò més imprescindible per entendre aquella barbàrie: les bruixes (que són dones aparentment normals) es comuniquen amb el dimoni a través de petits animals com ratolins o ocells, i el dimoni les visita només esporàdicament, amb aspecte d'indi.
Per això eren acusades i cruelment empresonades, i elles havien de demostrar que eren innocents i que no estaven posseïdes: una feinada (i impossible)! Els atacs d'histèria i d'ansietat provocats pel tancament en condicions duríssimes s'hi interpretaven com un signe de possessió, i si abans de ser penjades o cremades recitaven el parenostre això era la prova definitiva que el dimoni parlava per la seva boca. L'episodi de les bruixes de Salem, el 1692, divulgat pel cinema i la literatura, no va ser més que un exemple d'aquella caça, que perdurà fins al segle XVIII. Sort que, d'aquells crims absurds, només n'ha quedat el jalouin!
Bruixes de debò
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
Pàgina 1 de 1
Tenc entès que sa figura de sa bruixa com a mala dona és una deformació feta per sa Inquisició de ses dones que volien exercir sa medicina, sa química o sa ciència en general
Pàgina 1 de 1