algo de nubes
  • Màx: 16.17°
  • Mín: 7.61°
16°

Debat obert

El Consell Escolar de Catalunya, en consonància amb la laïcitat de la societat, havia proposat canviar el nom de les vacances escolars i rebatiar-les d'Hivern i Primavera, en lloc dels tradicionals noms de Nadal i Pasqua. El conseller Maragall ha negat el canvi i, per a sort del Principat, tenen un debat obert. No és senzill perquè hi ha raons en les dues propostes; una vegada allunyat el debat passional i dogmàtic, evidentment. Creure que un estat aconfessional i una societat multicultural demanden canviar unes tradicions arrelades en la religió catòlica, sembla lògic a primera vista.

Entendre que les societats no són ens de disseny sinó el resultat de la història i que és aquesta, amb tota la seva càrrega i no sempre positiva, la que les defineix i les fa diferents davant d'un mercat que les voldria homogènies, també és lògic. Per a mi, la lliçó ens la dóna la ciutadania perquè fa molts d'anys que ha dessacralitzat les festes, però en manté la tradició. Per a fer perviure la nostra cultura, no ens queda més remei que acceptar d'on venim per molt que actualitzem els costums.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Vacances d'hivern, de primavera i d'estiu. On és sa tardor? Sempre m'ha semblat s'estació de s'any més depriment
Valoració:0menosmas
Per Anna, fa mes de 14 anys
Els espanyolets son l'hòstia, per una part assolim amb tota naturalitat festes tan alienes com Hallowen, i per l'altra volem escabetxar les nostres, que tenen 2000 anys d'antiguitat.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente