algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Irlanda diu “sí” a Europa

El suport dels ciutadans irlandesos dóna esperança i impuls a un procés que s'havia debilitat amb la crisi

En una conjuntura de crisi i d'incertesa com l'actual, ha de ser molt ben rebuda la ratificació del Tractat de Lisboa per part dels ciutadans irlandesos, a més amb una àmplia majoria. L'anhel de construcció europea ha sofert un notable alentiment els darrers anys. La mala situació econòmica en el conjunt dels estats ha fet que les polítiques internes es posassin per sobre de l'objectiu comú. Amb les taxes d'atur actuals, ningú no està per esforços suplementaris ni per un excés d'altruismes.

Però els irlandesos han entès que Europa se salvarà junta o no ho aconseguirà. I això ha de valer per a altres estats com Polònia i Txèquia, que també han de ratificar el tractat. Sigui en un any o sigui en dos, la Unió sortirà de la crisi. I a més enfortida. Després dels foscos mesos de la incertesa, es trobarà amb la potència d'economies emergents tant a l'Àsia com a l'Amèrica Llatina que forçaran els europeus a ser molt competitius. Però la unitat ja garanteix un formidable mercat intern. Irlanda ha demostrat que creu en aquest projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quan toca que sí, és que sí., fa mes de 14 anys
Solleric, m'has tret les paraules de la boca. Aquests referèndums són una comèdia que insulten la intel.ligència de les persones. Directament podrien imposar el tractat i s'estalviarien aquest ridícul.
Valoració:3menosmas
Per Solleric, fa mes de 14 anys
Han dit que si... i si haguessin dit que no l'any que ve a tornar a votar fins que diguessin que si.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente