cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Tisores o la ruïna

Antich ja té dins el cap el Govern que pugui fer front a una crisi. Vol eliminar despeses supèrflues i demana la solidaritat dels socis. El conseller Manera ho ha deixat clar: o retallam o el vaixell es pot enfonsar. Això vol dir que, per a l'any que ve, es podrien aprovar al final uns pressuposts que davallin dels 3.500 milions fins a gairebé 3.000. Sembla una afaitada en eixut, però la situció dels comptes públics és dramàtica. Dins el PSIB-PSOE no hi haurà problemes seriosos a l'hora de reduir conselleries. Ara hi ha disciplina. I si dins la reducció remodelació han de fer les maletes l'eivissenca Leciñena i Barita Galmés, ningú no protestarà. Dins UM tampoc no hi haurà entrebancs. Perden un conseller, però dins aquest partit n'hi ha més de dos (i més de dos-cents) que donarien no ja un conseller, sinó un braç per fer l'abraçada de l'ós amb paper de vidre a Miquel Nadal. A més, amb els traspassos de competències als consells, el departament d'Esports perdrà bona part de les competències a favor del de Joventut, la qual cosa en facilita la fusió amb Turisme.

El drama es diu Bloc. Són un pòquer de partits i tenen una gentada ficada dins l'Administració. Amb la reducció no hi haurà cadires per a tothom. Antich haurà de fer de Màgic Andreu per dur-los a solc sense que li saltin les costures del Pacte. I la realitat comanda. Com se sap, en un viatge oficial a Madrid, Antich proposà al seu seguici anar en metro a un ministeri, conscient que la cosa és molt magra. Matas deixà l'erari eixut, s'ha de pagar molt de deute i el nou finançament arribarà amb comptagotes. A més, algunes conselleries es troben actualment en edificis pels quals paguen autèntiques barbaritats de lloguer a particulars. O arriben les tisores o és la ruïna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Hi ha alguna manera que en Màtigues i es seus tornin es sous que mos han robats? S'ho han gastat tot? No tot eren autovies a Eivissa i a Mallorca, també hi ha algun palau pes centre de Palma
Valoració:2menosmas
Per fetenpunyetes, fa mes de 14 anys
- És evident, Sr. Ferriol, la resposabilitat de Matas (deis que té l'esquena ampla, i un collon com bisbes) amb la quantitat de "despeses", "colacao boxes", "palmarenas". I amb ell tot el PP i, per suposat, els seus votants.
- Han vist els lectors les oliveres que han sembrat anant a Llucmajor, diven que a 1000 euros la unitat. Tan se me'n fot si fou Matas o Antich. Però estaria bé que es fes públic. Mentres, a son Llatzer una planta roman tancada i alguns centres educatius reclamen espais que no tenen per semblar menys tercermundistes.
Valoració:7menosmas
Per PATRICIO, fa mes de 14 anys
a parte de lo mucho q han robado PP y UM en los ultimos años, tambien los progres tendrian q dar ejemplo y recortar gastos en el gobierno como hemos tenido q hacer todos de manera individual...
Valoració:-2menosmas
Per Pere Ferriol, fa mes de 14 anys
No, si d'això també en tindrà la culpa en Matas!. Ai, Riera: i si els dels Bloc no fossin tan golafres i es decidissin d'una vegada a viure de la seva feina, com gairebé tothom. L'altre dia un senyor va visitar el director general d'Ordenació Urbanística, o com es digui i va quedar espantat: un despatxot com un pis, secretàries per tot arreu. I això per un càrrec que no té competències. Culpau, culpau a Matas de tot, que ell té l'esquena ampla.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente