nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Les ànneres de Can Picafort

Un any més, les festes d'aquest nucli es convertiren en befa de la legalitat. S'hi han de depurar responsabilitats

Un any més, es va fer burla de la legalitat en les festes de Can Picafort. S'hi tornaren a amollar ànneres vives tot i el cordó de seguretat. Aquesta vegada, els animals foren tirats per emmascarats des de motos aquàtiques sense matricular. És una vergonya, gairebé un acte de pirateria. Demostra que hi ha llocs de Mallorca on es fa befa de la llei i que aquesta befa acaba per convertir-s'hi en costum.

La Guàrdia Civil va complir el seu deure i va identificar persones que agafaren ànneres. Però el fet reprovable queda de moment impune: d'on sortiren aquestes motos sense matricular? Qui són els emmascarats? Que ningú no es pensi que es tracta de fets menors. El país du a terme grans esforços per eradicar la corrupció i per convertir en modèlic tot el que tengui a veure amb l'activitat pública, incloses les celebracions populars.

És necessari tallar d'arrel la imatge d'una comunitat on encara hi ha segments que es pensen que es poden riure de l'estat de dret. Els fets de Can Picafort s'han d'aclarir i s'hi han de depurar responsabilitats. Si no, l'any que ve hi tornaran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per inquer antitaurí, fa mes de 14 anys
La llei s'ha de respectar!! això és una realitat. I està molt bé que els mitjans de comunicació en facin denuncia i ressò del seu incompliment. Però seria d'agrair que diaris com el de Balears posas el mateix èmfasi en tots els incompliments flagrants de la llei de protecció dels animals. L'amollada d'anneres és una salvatjada, però també ho són les curses de braus, i la subvenció que li'n donen ajuntaments com el d'Inca són totalment il·legals. On és el diari de balears en aquests casos? Perqué tan sols rebem indiferència i crítica quan ens manifestem contra les il·legalitats de la "fiesta nacional". On és el diari de balears quan s'ha de parlar de la prohibició de l'entrada de menors de 16 anys a les plaçes de bous?
Menys hipocresia i menys interessos. Tots els animals són iguals i tenen els mateixos drets!!!!
Valoració:8menosmas
Per Pep, fa mes de 14 anys
Em sembla que la llei es vulnera cada dia amb tots els joves que fumen porros i s'encoquen i ningú demana depurar responsibilitats.
No sé, Si!! val, d'acord!! pobres ànneres, però "ojalà" tots els problemes de Ca'n Picafort fossin això,
A més, em sembla massa demagògic l'article.
Valoració:4menosmas
Per nofre, fa mes de 14 anys
les anneres menjen ES PEIXET!! cap de faves, investigau i trobareu els que amollen les anneres. 4 pijos rictxons i de dretes de devers canpicafort, fins i tot n'hi ha un de consejal
Valoració:6menosmas
Per laertíada, fa mes de 14 anys
Si hi ha unes normatives dirigides a fer desaparèixer dels costums, tant quotidians com esporàdics (un pic a l'any), el maltractament dels animals, per civisme, tots les hauríem de respectar.
Valoració:2menosmas
Per francesc, fa mes de 14 anys
Estic d'acord amb l'editorial. No es pot maltractar els animals i enriure's de la gent i menyspreiar-la. També és veritat que s'haurien de modificar o anular les curses de braus. Però no es tracta només de vigilància policial, es tracta de modificar (que no eliminar) alguns (molt pocs) aspectes de la nostra cultura i per això necesitem més amor, més tolerància i , també, més decisió.
Valoració:0menosmas
Per Petrer, fa mes de 14 anys
Cal llevar una mica de ferro a l'assumpte...per quatre anneres no podem parlar de corrupció. Els que si que són corruptes son els Independents de Can picafort.
Valoració:-7menosmas
Per Balenguera, fa mes de 14 anys
Tant de renou per les "joies" tradicionals mallorquines d'encalçar ànneres i absoluta permisivitat pels toros. Vaja editorial hipòcrita! Com així no us pronunciau públicament contra la barbàrie de les "corrides"? Ah! El turisme!
Valoració:-50menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente