algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La infraestructura d'ETA

Ahir hi havia autèntic temor a que ETA no tengui muntada una certa infraestructura a Mallorca. Part de les investigacions van en aquest sentit. S'estan revisant els empadronaments a l'Illa durnt els darrers anys. És complex. L'allau migratòria ha estat molt forta i la tasca no és senzilla.

Però ahir creixia la convicció que els etarres juguen fortíssim. Pel que sembla, tenen suports econòmics suficients. Mallorca és la gènesi i l'emblema del turisme de masses i el prestigi de les seves empreses s'escampa arreu del món. I aquí hi estiueja la família real. Dur el que ells anomen lluita armada a l'antiga illa de la calma és un intent de demostració de força molt calculat i analitzat seguramet des de fa anys.

Atacar Mallorca no és fruit de cap acte impulsiu ni desesperat, sinó d'una anàlisi freda amb l'escala d'objectius perfectament planificada. En primer lloc, els etarres volen guanyar el torcebraç al Govern i aconseguir, mitjançant atemptats de gran repercussió, que Madrid cregui que no els ha acorralats.

La Mallorca turística és la caixa de ressonància ideal. Després, el que cerquen és reobrir el diàleg i forçar la negociació des d'una posició de força, tot i que sempre ha fracassat des dels anys 80 fins avui i que s'ha convertit en un autèntic malson per a absolutament tots els llogaters de la Moncloa des d'Adolfo Suárez a ZP en les darreres tres dècades. Per això, volen tenir infraestructura a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.