algo de nubes
  • Màx: 17.06°
  • Mín: 7.61°
16°

L'espectacle de divendres

El Consell de Ministres dut a terme a Palma divendres passat va ser dedicat íntegrament al turisme, ocasió que aprofità Zapatero per fer un dels seus anuncis preferits: injectar doblers a les empreses, en aquest cas a les turístiques. Més de 1.000 milions destinats a ajudar-les, del quals un centenar i busques seran per a les balears, tant a través d'ajuda directa i de crèdits per a les empreses com d'altres partides com la dedicada a la reforma de la platja de Palma.

Sorprèn que aquesta última sigui de 10 milions. Una xifra ridícula. Zapatero va definir, aviat farà un any, la reforma de la palmesana i llucmajorera platja com a exemple del que demostraria Espanya a la Unió Europea quant a procés de reconversió d'una zona "madura" en una de gran atractiu i competitivitat turística de futur. Tanmateix, el temps passa i les grans partides de doblers que s'insinuaren segueixen brillant per la seva absència. Si tant de focus, fotos, somriures, rodes de premsa, promeses i renous diversos queden reduïts a una reforma parcial a l'estil dels plans d'embelliment del passat serà una decepció enorme. No hem de ser pessimistes, però de moment en té tota la pinta.

Pel que fa a les ajudes als hotelers, aquests han saludat, faltaria més, l'arribada de doblers. Ara s'apuntaran tots al "turisme sostenible" que anuncià Zapatero divendres. La qual cosa és més o manco igual que la desestacionalització. Quelcom que queda la mar de bé dir-ho tant si plou com si fa sol per no convertir-lo mai en realitat, més que res perquè de tant de dir-ho acaba per estar tan gastat que ningú ja no sap què vol dir.

Segurament Zapatero deu conèixer la mesura més important que el Govern ha pres en política turística -la més important presa des de la plorada ecotaxa- i d'aquí que volgués fer aquest Consell de Ministres a Palma per donar més ajudes als pobres hotelers que, per cert i al contrari de molts altres empresaris, enguany no perdran cap dobler, només deixaran de guanyar-ne una mica. Sí, el president deu ser conscient que el Govern ha aprovat el decret d'amnistia per a les places hoteleres il·legals. Les quals foren creades pels hotelers amb voluntat expressa de tenir-les, cosa que malgrat ser un doi, per evident que és, convé recordar-ho perquè a vegades pareix que els allotjaments il·legals hagin nascut per generació espontània, quan se sent a parlar segons qui. Deu ser que l'amnistia de places il·legals és una gran mostra de com arribar al "turisme sostenible". Es va notar a faltar, divendres, que Zapatero ens il·lustràs que donant més doblers als hotelers balears estava apostant pel famós "canvi de model". Perquè l'amnistia a les pràctiques il·legals dels hotelers que han creat places sense ordre ni control deu ser també una meravellosa mostra de com assolir la muda de l'estructura l'activitat turística.

Quan se veuen aquests deplorables espectacles és quan la tristament desapareguda ecotaxa pres més vàlua, com a record del que pogués haver estat i no fou: una política turística adreçada al benestar general, social, i no merament, com fa el Govern i en especial Zapatero, a satisfer les butxaques dels empresaris hotelers. És una llàstima que els dirigents del PSOE estiguin convençuts que perderen el poder el 2003 per l'ecotaxa. No va ser ni remotament així, però el cert i segur és que amb l'espectacle actual de constant genuflexió davant del poder hoteler tiren per la borda molta de la imatge positiva que obtenen per altres bandes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Paula, fa mes de 14 anys
En Miquel és del PSOE, però del sector crític.
Valoració:0menosmas
Per El de sempre, fa mes de 14 anys
Ja no has tornat a cobrar!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente